Acasă Administratie Judeţul s-a pregătit de iarnă

Judeţul s-a pregătit de iarnă

1168
0
DISTRIBUIȚI

 

Înrăutăţirea vremii, prin scăderea temperaturilor şi chiar apariţia ninsorilor, a băgat în alertă întreg judeţul Neamţ, aflat până în această seară sub avertizare meteo – cod galben. Prefectul Vlad Angheluţă a convocat, joi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea stabilirii procedurilor unitare referitoare la monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice sezonului rece, în iarna 2014-2015. În cadrul şedinţei s-a convenit întocmirea unui protocol în baza căruia se va realiza colaborarea pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă produse ca urmare a înzăpezirii drumurilor naţionale şi de interes local, precum şi ca urmare a manifestării fenomenului de ger.

Plenul CJSU a fost de acord cu solicitarea de forţe suplimentare pentru asigurarea intervenţiilor la urgenţele medicale pe perioada avertizărilor meteorologice de ninsori şi viscol (cod portocaliu sau roşu), de la structurile din judeţele care nu sunt vizate de aceste fenomene.

De asemenea, autorităţilor locale li s-au stabilit responsabilităţi în privinţa persoanelor fără adăpost sau celor blocate în localităţile pe care le administrează, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Unul dintre punctele hotărârii adoptate se referă la măsurile pe care trebuie să le ia directorii unităţilor de învăţământ în privinţa sistării participării la           cursuri atunci când în zona respectivă apar pro-bleme care pot pune în pericol vieţile omeneşti. Referitor la societăţile cu responsabilităţi în privinţa intervenţiilor pentru deszăpezire, au fost stabilite termene concrete de verificare a stadiului de realizare a stocurilor de antiderapant şi de pregătire a utilajelor destinate intervenţiei. Un ultim aspect al hotărârii vizează măsurile ce trebuie luate pentru diminuarea potenţialelor efecte negative ale fenomenului de zăpor pe râul Bistriţa în această iarnă.

(Ioana CALIŢCHO)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.