Acasă Economic Judeţele Moldovei, promovate cu succes peste hotare

Judeţele Moldovei, promovate cu succes peste hotare

775
0
DISTRIBUIȚI

 

l regiunea Nord-Est, cu cele şase judeţe, a fost promovată în premieră la o expoziţie mondială care este organizată o dată la 5 ani

Judeţul Neamţ împreună cu celelalte cinci care fac parte din regiunea de Nord-Est a ţării au fost promovate cu succes în expoziţia de anvergură „Expo Milano 2015“ ce a avut loc în Italia, săptămâna trecută, o premieră pentru zona noastră. De această reprezentare s-a ocupat Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est care, sub egida „Invest in North-East Romania“, a organizat în Pavilionul României, un program de evenimente care şi-au atins scopul propus: acela de a promova oportunităţile investiţionale ale regiunii din care judeţul nostru face parte. Organizată o dată la 5 ani, expoziţia mondială „Expo Milano 2015“ a avut ca temă generală hrana, temă ce a permis iniţierea unor dezbateri comune de-dicate găsirii soluţiilor pentru provocările ce privesc dreptul la o alimentaţie sănătoasă, sigură şi eficientă.

ADR Nord-Est a integrat evenimentul în această tematică generală, reunind la Milano oameni de afaceri, reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai unor clustere şi ai mediului universitar care au prezentat rezultate de succes, idei de proiecte şi avantaje competitive pentru cei interesaţi de a investi în regiune. Ziua de 11 iunie a fost dedicată conferinţei „Invest in North-East Romania“ în cadrul căreia au fost susţinute prezentări legate de oportunităţile investiţionale în domeniile care conturează tematica expoziţiei: agricultură, biodiversitate, energie verde, cultură şi tradiţie, artă gastronomică.

Seria evenimentelor a continuat cu o dezbatere business to business, unde exponenţi ai mediului de afaceri din regiunea Nord-Est şi din Italia au avut ocazia de a-şi prezenta oferta de servicii, produse şi propuneri pentru eventuale colaborări internaţionale. Pe tot parcursul evenimentului, în pavi-lion au avut loc proiecţii video în consonanţă cu tematica generală a expoziţiei şi cu ideea centrală pe care a fost structurat conceptul participării României: „În armonie cu natura“. În cadrul restaurantului pavilionului participanţii au putut degusta bucate tradiţionale moldoveneşti. Pe 12 iunie, reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est au participat la summit-ul „EU-CELAC 2015 Milano“ unde au avut întâlniri bila-terale cu firme şi asociaţii de antreprenori din America Latină. Participarea regiunii Nord-Est în premieră la o expoziţie mondială s-a constituit într-un prilej unic de promovare a potenţialului investiţional şi turistic al regiunii. (Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.