Acasă Administratie Judecătoria Roman a fost inundată

Judecătoria Roman a fost inundată

616
0
DISTRIBUIȚI

Weekendul trecut, pompierii au intervenit cu mai multe motopompe pentru evacuarea apei din subsolul Judecătoriei Roman, inundat în urma precipitaţiilor abundende care au căzut. Din fericire, apa nu a afectat dosarele păstrate la arhivă. De asemenea, militarii au mai desfăşurat misiuni de evacuare a apei în comuna Pânceşti şi satul Căciuleşti (Girov), unde au fost afectate curţile câtorva gospodării. La Pânceşti, problema a fost rezolvată prin decolmatarea podeţului din faţa curţii.

Totodată, pompierii au intervenit şi la Izvoare (Bahna) şi au scos apa dintr-o fântână. Ieri dimineaţă, militarii au executat o altă misiune de evacuare a apei dintr-un beci, la Turtureşti/Girov. Acolo a intervenit un echipaj de la Detaşamentul Piatra-Neamţ, cu o autospecială şi o motopompă.

În acest context, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ anunţă că instabilitatea atmosferică se va menţine temporar accentuată şi în următoarele zile, judeţul nostru fiind sub Cod Portocaliu, până pe 5 iunie. Astfel, va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp, sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 de litri/metru pătrat, iar izolat – 80 l/mp. Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.