Acasă Eveniment Furt de curent

Furt de curent

997
0
DISTRIBUIȚI

Magistraţii Judecătoriei Piatra-Neamţ l-au obligat pe un bărbat din comuna Zăneşti să achite la E.ON suma de 10.106 lei, reprezentând contravaloarea energiei electrice consumată fraudulos, timp de un an. Pe lângă aceşti bani, Nicolae Andrei va mai trebui să achite dobânzi, penalităţi de întârziere şi cheltuielile de judecată.

Totuşi, ţinând cont că suma este foarte mare, raportat la veniturile acestuia, instanţa a dispus plata în 12 rate a debitului.

Conform motivării sentinţei, când echipele E.ON au făcut veri-ficări la locuinţa lui Andrei, „contorul s-a găsit montat pe o ramă metalică, în interior, sigilat la toc borne, s-a găsit cu nulul de alimentare a contorului sub rama acestuia rupt; contorul alimentându-se cu nul dintr-o siguranţă automată din tabloul de siguranţă, prin ridicarea şi coborârea acesteia, iar în timpul controlului contorul era oprit şi energia electrică consumată de receptori nu se înregistra de către contor“. Totodată, în urma unei expertize, s-a mai stabilit că „asupra grupului de măsură de la pârât s-a intervenit în mod neautorizat prin crearea unei instalaţii electrice improvizate, cu întreruperea nulului la bornele contorului şi cu utilizarea unui nul din siguranţa automată din tabloul de protecţie, prin acţionarea căreia energia electrică nu era înregistrată în mod continuu, deşi s-a creat un circuit de ocolire a contorului, în scopul diminuării/anulării înregistrării consumului real de energie electrică; acţionarea butonului On/Off era destinată înregistrării sau anulării înregistrării energiei electrice“.

Nicolae Andrei s-a prezentat la proces şi, în apărarea lui, a declarat că a fost plecat din ţară, în perioada 2000-2007, iar de când a revenit în ţară a locuit la socri, până la decesul tată lui său: „A arătat că nu ştie nimic despre contorul electric, iar facturile emise anterior au fost achitate. Nu a fost chemat la Poliţie pentru a da explicaţii în legătură cu cele constatate. Tatăl său a decedat în noiembrie 2011, iar el locuieşte la domiciliul din Zăneşti din perioada 2010-2011. A adăugat că după controlul celor de la E.ON locuinţa a fost debranşată de la reţeaua de energie electrică timp de trei luni, fiind conectată din nou la cererea mamei sale“.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.