Acasă Eveniment „Rabla“ şi „Rabla Plus’’ – Mai puţin de o mie de prime...

„Rabla“ şi „Rabla Plus’’ – Mai puţin de o mie de prime de casare disponibile

549
0
DISTRIBUIȚI

În următoarele două-trei zile, primele de casare aferente persoanelor fizice în cadrul programelor „Rabla“ şi „Rabla Plus“ se vor epuiza. Ieri după-amiază, mai erau disponibile mai puţin de o mie de astfel de prime de casare, în condiţiile în care la startul celor două programe au fost 30.000.

Potrivit oficialilor Administraţiei Fondului pentru Mediu, sumele rămase vor fi aloate după principiul „primul venit, primul servit“.

Cel mai probabil, după epuizarea sumelor alocate persoanelor fizice se va face o redistribuire din „contul“ persoanelor juridice – mult mai puţin interesate să acceseze cele două programe.

Prima de casare prin „Rabla’’ se menţine la valoarea de 6.500 de lei, la care se poate adăuga un bonus de 1.700 de lei pentru o maşină cu sistem de propulsie hibrid.

La schimb cu maşina casată se poate obţine, astfel, un voucher în va-loare de maximum 9.200 de lei, cu condiţia ca autotu-rismul achiziţionat să genereze cel mult 120 g CO2/km, potrivit Ghidului de finanţare a programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional. Pentru a putea participa în program, proprietarul să aibă domiciliul în ţară şi să nu aibă datorii la autorităţile locale. Potenţialii beneficiari trebuie mai întâi să se înscrie la un dealer autorizat, apoi vor radia din circulaţie autoturismul vechi prin intermediul Remat, statul livrând prima de casare direct dealerului de la care se face noua achiziţie.

În cadrul programului „Rabla Plus’’ se pot obţine două tipuri de ecotichete, respectiv unul de 45.000 de lei pentru cumpărarea unei maşini electrice sau unul de 20.000 de lei în cazul în care se optează pentru achiziţia unui autoturism hibrid, cu sursă de alimentare externă, care să genereze o cantitate de emisii de dioxid de carbon mai mică de 50 g/km.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.