Acasă Social Intersecţia în care fiecare se încadrează „după cum îl taie capul“

Intersecţia în care fiecare se încadrează „după cum îl taie capul“

2532
1
DISTRIBUIȚI

O zonă din Piatra-Neamţ în care apar frecvent probleme în trafic este subiectul unei sesizări care a ajuns recent pe masa edililor. Este vorba despre intersecţia dintre bulevardul Republicii, strada Durăului şi strada Calistrat Hogaş (în apropierea magazinului Orange), acolo unde atenţia şi îndemânarea şoferilor este pusă greu la încercare atunci când vor să schimbe direcţia de mers, indiferent că e la stânga sau la dreapta. „La ieşirea dinspre strada Calistrat Hogaş în intersecţia cu strada Durăului, în caz că nu urmează făcut un sens giratoriu, măcar să fie delimitate benzile cu piloni de plastic. (…) Fiecare se încadrează cum îl taie capul şi fiecare se descurcă cum poate“, a spus un şofer pietrean.

În replică, municipalitatea a declarat că problema este cunoscută şi a dat garanţii că se va rezolva.

„Acolo a fost o discuţie pentru realizarea unui sens giratoriu, lucru impus, chiar, proprietarului hotelului construit în zonă, dar care văd că încă nu s-a finalizat. Cred, într-adevăr, că soluţia cea mai bună ar fi un sens giratoriu, care ar reglementa traficul în acea intersecţie. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, e clar că vom veni noi, primăria, cu o semnalizare rutieră care să cla-rifice lucrurile în acea intersecţie“, a spus primarul Dragoş Chitic.

Potrivit legislaţiei în vigoare, atunci când se face o investiţie precum un hotel sau un supermarket, dezvoltatorii sunt obligaţi să intervină şi în asigurarea infrastructurii din zonă, astfel încât căile de acces în incintă să nu încurce traficul. Ori, deocamdată acest lucru nu este valabil în cazul hotelului cu pricina, deoarece el nu a fost dat încă în funcţiune şi nici nu pare că se va deschide curând; în aceste condiţii nu rămâne decât a doua variantă: aceea ca problema să fie rezolvată de autorităţi. (R.C.)

1 COMENTARIU

  1. Bine ca ai facut la tine acasa sens giratoriu, pe Dascalescu, ca sa poti vira tu stanga linistit iar aici, unde e necesar, astepti sa faca proprietarul hotelului care nu si-a finalizat lucrarile la el in hotel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.