Acasă Politica Ignat: „Piatra-Neamţ are nevoie de un primar independent, susţinut de cetăţeni“

Ignat: „Piatra-Neamţ are nevoie de un primar independent, susţinut de cetăţeni“

1239
0
DISTRIBUIȚI

Ultimii aproape doi ani au fost marcaţi de tot felul de răfuieli în consiliul municipal; grupări şi regrupări de găşti, reorientări politice ale foştilor majoritari pedelişti reconvertiţi la liberalism după ce au „suferit“ o perioadă de independenţă, excluderi pe criterii traseistice, lipsa unui viceprimar timp de câteva luni, şi aşa mai departe. Colac peste pupază, politicienii locali s-au amestecat bine înainte de alegeri şi, ca într-o tragere la sorţi, au ieşit noi liste de consilieri locali şi judeţeni după vorba românească „aceeaşi Mărie cu altă pălărie“, care au un singur scop: acapararea puterii în administraţia pietreană după plecarea, în faţa legii, a fostului primar.

Asta în timp ce noi, pietrenii, am rămas fără Piaţa Centrală, arsă în condiţii dubioase, societăţile Consiliului Local se zbat să supravieţuiască sau deja au pierdut bătălia direcţionându-se spre faliment; suferim întreruperi tot mai dese la furnizarea apei potabile, iar bugetul local se construieşte după executări silite.

Marea majoritate a pietrenilor, trecuţi spre a doua tinereţe, se luptă să trăiască pe salarii de mizerie într-o economie în declin, în timp ce tinerii noştri pleacă spre marile oraşe ale ţării sau spre Occident.

A merge din nou pe o soluţie politică de compromis între cele câteva partide care se agită în Piatra-Neamţ înseamnă de fapt a alege aceiaşi oameni care au dus oraşul într-o direcţie greşită până acum. Mai mult decât atât, aceştia au dat hăţurile în mâna a tot felul de şefi politici regionali şi naţionali şi a mafiilor politice ţesute între ei, între un somn în Parlament şi un drum la DNA, fără a-şi pune întebarea de ce oamenii acestei ţări şi-au pierdut încrederea în clasa politică şi de ce Occidentul ne tratează ca pe o rudă săracă. PNL şi PSD, care de fapt sunt aceeaşi mafie politică, au interes să menţină aceeaşi situaţie în consiliul local pentru a pune „batista pe ţambal“ şi a închide gura târgului cu privire la modul cum s-au cheltuit zecile de milioane de euro pe care noi, pietrenii, trebuie să le înapoiem băncilor, cum a fost jefuit patrimoniul oraşului de terenuri şi spaţii comerciale.

Am ales acest drum al independenţei politice după multă chibzuinţă şi multe consultări cu cetăţenii oraşului. Unui primar independent nu îi poate impune nimeni, în afară de cetăţenii oraşului, direcţia pe care trebuie să o urmeze în administraţie. Nu pot face asta nici oamenii incompetenţi din aparatul primăriei sau ai instituţiilor subordonate. Oamenii s-au săturat de maşinăriile partidelor, care îi mint, îi fură şi nu fac mai nimic pentru ei. Pietrenii vor la primărie un om al lor, nu al unei maşinării de partid. Ne luptăm cu partidele, dar îi avem ca aliaţi pe pietreni. Nu vom permite continuarea jafului care s-a făcut până acum, şi vă spun cu toată răspunderea că împreună cu oamenii care iubesc oraşul vom face ca Piatra-Neamţ să redevină al nostru.

Piatra-Neamţ înseamnă, în primul rând, oamenii care trăiesc aici. Programul cel mai bun pentru Piatra-Neamţ este cel construit împreună cu oamenii din oraş. Primarul trebuie să fie pe stradă şi la uşile cetăţenilor, pentru că avem nevoie de un om care să ne cunoască nevoile, nu de un şoarece de birou.

Andrei Ignat

– candidat independent la Primăria Piatra-Neamţ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.