Acasă Social Tribunalul a respins încercarea doctorului Lazăr de a reveni la şefia Spitalului

Tribunalul a respins încercarea doctorului Lazăr de a reveni la şefia Spitalului

1197
0
DISTRIBUIȚI
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Tribunalul Neamţ a respins ca neîntemeiată acţiunea prin care medicul Ioan Lazăr, fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, a încercat anularea actului prin care a fost demis.

Imediat, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Emilia Arcan, a declarat că „a primit dreptate de la completul de judecată de la Tribunalul Neamţ. La suspendarea doctorului Lazăr, multe voci m-au criticat, deşi mult mai multe m-au susţinut şi au apreciat dorinţa de a se face ordine şi lumină în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Acum, am şi magistraţi care îmi dau dreptate. Sigur, e o primă etapă, doctorul Lazăr are dreptul la contestaţie ca orice om al acestei ţări, procesul poate continua, dar în acest moment am bucuria că decizia mea se dovedeşte legală“.

Sentinţa nu este definitivă.

Doctorul Ioan Lazăr a declarat că va face recurs în termenul legal de 5 zile. „Am avocat angajat care se ocupă de acest proces. Vom merge în continuare“, a spus doctorul.

În aprilie 2016, fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, doctorul Ioan Lazăr a depus acţiune în instanţă, la categoria „litigii de muncă“, prin care a atacat decizia (notificarea) prin care a fost demis şi actul în baza căruia s-a făcut acţiunea. Acţiunea este îndreptată împotriva Consiliului Judeţean Neamţ, instituţie în fruntea căreia se află Emilia Arcan, cea care şi-a dorit cu ardoare eliminarea medicului Lazăr de la conducerea instituţiei sanitare.

S-a ajuns la această situaţie după ce pe data de 16 martie Emilia Arcan, preşedinta Consiliului Judeţean,

l-a notificat pe doctorul Ioan Lazăr că a fost eliberat din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. În actul respectiv se invocă un raport al Curţii de Conturi potrivit căruia din bugetul instituţiei lipseşte suma de 833.379 de lei „pentru o perioadă de timp, nefiind înfăptuită buna gestiune“. De altfel, aceste constatări fac acum obiectul unui dosar aflat în cercetare la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Actul de demitere a doctorului Lazăr se bazează pe o hotărâre a Consiliului de Administraţie de la spital, emisă în data de 5 martie. (A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.