Acasă Politica Preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc şi primarul PNL al Romanului au lansat...

Preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc şi primarul PNL al Romanului au lansat Pactul pentru dezvoltarea Marii Familii Romaşcane

1028
0
DISTRIBUIȚI

 

Preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc şi primarul municipiului Roman Laurenţiu Leoreanu au lansat miercuri, 11 mai, în cadrul unei conferinţe de presă Pactul pentru dezvoltarea Marii Familii Romaşcane prin care cei doi, în calitate de candidat PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean respectiv candidat PNL la Primăria municipiului Roman, se angajează să asigure o colaborare a instituţiilor pe care le vor conduce, astfel încât dezvoltarea Zonei Romanului să reprezinte o prioritate a celor două instituţii.

„Astăzi îl recomand cu toată încrederea pe Mugur Cozmanciuc pentru funcţia preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Cred că activitatea şi colaborarea noastră trebuie să se bazeze, cel puţin, pe două componente: seriozitate şi cuvânt. Astăzi ne-am propus să semnăm un pact de dezvoltare a municipiului Roman legat de susţinerea Consiliului Judeţean. Am spus mereu că municipiul pe care îl conduc este o localitate foarte importantă a judeţului, fără însă a diminua importanţa celorlalte localităţi din Neamţ, însă Romanul contribuie la PIB-ul judeţului cu 55%, ceea ce spune foarte mult despre ponderea oraşului în economia acestei zone administrative. Am vorbit de mai multe ori cu domnul deputat Mugur Cozmanciuc şi am convenit ca marile proiecte de dezvoltare ale municipiului Roman să aibă sprijinul Consiliului Judeţean, să ne putem baza pe o analiză corectă, coerentă şi pe o predictibilitate a fondurilor pentru ca proiectul Neamţ 2020 să includă şi programul Roman 2020, care va accelera dezvoltarea municipiului. Prezentul act este unul gentleman – agreement, care trebuie să dea o încredere mai mare cetăţenilor judeţului Neamţ şi romaşcanilor“, a declarat primarul municipiului Roman Laurenţiu Leoreanu.

Preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc a precizat că dezvoltarea judeţului depinde implicit şi de dezvoltarea Zonei Roman, de progresul Marii Familii Romaşcane, şi consideră că punerea acestei zone pe lista scurtă de priorităţi a Consiliului Judeţean este obligatorie.

„Laurenţiu Leoreanu a im-plementat în Roman un model de dezvoltare urbană, care trebuie exportat la nivelul întregului judeţ, a întregii regiuni şi chiar la nivel naţional. Pactul pentru dezvoltarea Marii Familii Romaşcane are în vedere dezvoltarea infrastructurii, master planul pentru drumurile judeţene şi comunale, de care am mai vorbit. Însă astăzi, în plus, vreau să prezint conceptul de mobilitate urbană. Planul de mobilitate urbană durabilă este unul strategic conceput pentru a satisface nevoia de mobilitate a oamenilor şi companiilor în oraşe şi în împrejurimile acestora, pentru a avea o calitate mai bună a vieţii. Concept de mobilitate urbană pe care Romanul l-a dezvoltat şi aplicat deja fără ca să aibă prea multe recomandări din partea Uniunii Europene sau din partea factorilor sau vectorilor politici. Drept urmare şi această reuşită a domnului primar Laurenţiu Leoreanu sper să fie un model şi pentru restul judeţului, în mod special pe modelul unui triunghi de dezvoltare: Roman – Piatra-Neamţ – Târgu-Neamţ. Consider că ceea ce s-a făcut în Roman până acum trebuie preluat şi aplicat cu dăruire şi performanţă aşa cum a făcut Laurenţiu Leo-reanu. Totodată, programul Neamţ 2020 va fi pus în practică şi peste 4 ani vom putea să vorbim de un judeţ prosper şi dezvoltat“, a declarat preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.