Acasă Sport Handbal feminin – senioare / După stagiul de pregătire sub tricolor, Pera,...

Handbal feminin – senioare / După stagiul de pregătire sub tricolor, Pera, Băbeanu şi Iuganu revin la Roman

776
0
DISTRIBUIȚI

 

Liga Naţională de handbal feminin şi-a întrerupt activitatea competiţională timp de aproape două săptămâni. Această întrerupere a fost generată de preparativele pe care naţionala de senioare le face pentru Turneul Final al Campionatului European ce va avea loc în luna decembrie.

Selecţionerul Gheorghe Tadici a convocat pentru această acţiune 28 de jucătoare, cu intenţia de a alcătui două echipe. Aceste două echipe trebuiau să joace patru partide de verificare: una cu Ungaria, şi trei cu Rusia. Din păcate continuă să absenteze de la acţiunile tricolorelor celebra Cristina Neagu, dar şi alteva câteva sportive care se accidentează destul de curios, chiar în perioadele programate pentru pregătirile naţionalei.

Handbalul feminin nemţean a fost reprezentat la acţiunea tricolorelor de un trio de la HCM Roman, în frunte cu tehnicianul Florentin Pera – în calitate de secund la principalului Gheorghe Tadici, dar şi de jucătoarele Daniela Băbeanu şi Ana Maria Iuganu.

Daniela Băbeanu a jucat în trei dintre cele patru meciuri ale naţionalei, reuşind să înscrie goluri preţioase în fiecare partidă.

Extrema Ana Maria Iuganu a intrat şi ea în două meciuri, reuşind să înscrie şi ea de două ori.

În condiţiile în care accidentările bântuie printre tricolore, iată că cele două jucătoare de la HCM Roman sunt în atenţia selecţionerului.

Este prematur chiar şi pentru Gheorghe Tadici să se pronunţe asupra lotului cu care România va ataca Campionatul European, însă cele două romaşcane sunt în vizor şi au şanse de a ne reprezenta la marea competiţie din luna decembrie.

Vă reamintim că România este într-o grupă echilibrată, din care mai fac parte echipele din Norvegia, Danemarca şi Ucraina.

Liga Naţională feminină se va relua la finalul acestei săptămâni, atunci când HCM Roman va juca acasă cu HCM Râmnicu Vâlcea.

Primul meci al acestei runde s-a jucat deja, HCM Baia Mare reuşind să învingă CSM Bucureşti, cu scorul de 24 – 21. (Constantin Radu RUSU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.