Acasă Administratie Gunoaiele din cimitir au costat 15.000 de lei

Gunoaiele din cimitir au costat 15.000 de lei

371
0
DISTRIBUIȚI

Săptămâna aceasta, comisarii Gărzii de Mediu au amendat înc o primărie din cauză că a tolerat depozitarea necontrolată a deşeurilor. Este vorba despre Primăria Săvineşti, sancţionată cu 15.000 de lei pentru gunoaiele din lunca Bistriţei.

„Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Neamţ a efectuat în perioada 30 – 31 martie, împreună cu reprezentanţi ai Secţiei de Poliţie Săvineşti, un control în comuna Săvineşti. Comisia de control a constatat depozitări/abandonări de deşeuri în albia majoră a râului Bistriţa, mal stâng – teren cu categoria de folosinţă „păşune’’ aparţinând comunei Săvineşti.

Anterior verificării efectuată pe teren s-a constatat că în locaţia unde au fost depozitate şi deşeuri rezultate de la cimitir, acestea au fost incendiate iar suprafaţa de teren a fost parţial ecologizată, respectiv prin colectarea unor deşeuri menajere în saci, acoperirea şi nivelarea cu balast a suprafeţei de teren.

De asemenea, în lunca râului Bistriţa au fost identificate şi alte locaţii cu abandonări de deşeuri. Pentru neconformităţile constatate, comuna Săvinesti a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 15.000 de lei – pentru că nu a asigurat colectarea separată, transportul, neutralizarea, valorificarea şi eliminarea finală a deşeurilor, inclusiv a deşeurilor periculoase de pe raza de administrare“, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

În luna martie, amenzi a câte 15.000 de lei au primit primăriile Gârcina (pentru gunoaie aruncate pe marginea drumului naţional 15C, în imediata apropiere a pârâului Almaş) şi Borleşti (pentru gunoaiele care tronau pe marginile drumului judeţean 156A şi străzii Sfântul Lazăr). (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.