Acasă Eveniment Un tânăr a vrut să se arunce în Siret

Un tânăr a vrut să se arunce în Siret

349
0
DISTRIBUIȚI

Pe fondul unei depresii, un romaşcan în vârstă de 23 de ani a vrut să-şi pună capăt vieţii, în seara de 1 aprilie, aruncânduse în albia Siretului. Spre norocul său, prin zonă tocmai trecea un localnic, iar acesta a intervenit pentru a-l convinge să renunţe la gestul fatidic.

„Veneam cu bicicleta către oraş, dinspre comuna Gâdinţi. Pe pod am văzut un tânăr care părea că vrea să se arunce în apă. Am început să dialoghez cu el şi am sunat la 112. Un domn poliţist a fost cel care mi-a explicat foarte bine ce pot şi ce nu pot face până vin echipajele. Tânărul era incoerent, nu revendica nimic, din când în când îşi făcea semnul crucii şi ducea mâna la nas. L-am întrebat multe lucruri, nici nu mai ştiu ce. L-am ţinut de vorbă, am păstrat distanţa… Nu consider că am făcut mare lucru, cred că orice om ar fi procedat la fel“, a mărturisit salvatorul.

Cât timp acesta l-a ţinut de vorbă pe tânăr, în zonă a intervenit o patrulă formată din poliţiştii Alin Mihai, Gabriel Butnaru şi Cătălin Mititelu. „Din fericire au ajuns la timp, s-au organizat ca la carte, unul a ajuns lângă tânarul cu intenţii sinucigaşe, a adoptat o poziţie defensivă, prietenoasă, a intrat în vorbă cu el, altul a dirijat circulaţia pe pod iar al treilea poliţist a venit pe la spate, a schimbat repede câteva priviri cu colegul său şi împreună l-au prins pe tânăr şi l-au tras peste balustradă. Echipajul medical, aflat deja acolo, l-a preluat pentru a-i acorda îngrijiri“, a declarat agentul-şef-principal Ioan Cănărău, liderul filialei judeţene a Sindicatului „Europol“.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.