Acasă Economic Futsal – Campionatul Naţional de tineret U-19: Iarăşi învinşi

Futsal – Campionatul Naţional de tineret U-19: Iarăşi învinşi

1128
0
DISTRIBUIȚI

Futsal Ceahlăul – Bukovina Vicov 4-6 (3-3)

Formaţia pietreană de futsal Ceahlăul a înregistrat o altă înfrângere, pe teren propriu, în cadrul întrecerii Campionatului Naţional destinat categoriei Under 19. În runda cu numărul 6 din seria I a competiţiei, echipa pregătită de antrenorul Gabi Bucur nu a reuşit să-şi adjudece avantajul terenului propriu. Partida s-a desfăşurat luni seară, începând de la ora 19.15 în sala mică a Polivalentei pietrene. Gazdele aveau oportunitatea de a scăpa de ultimul loc al clasamentului, doar în cazul unei victorii. Succes pe care l-au avut la îndemână şi de care au fost foarte aproape. Izbânda la finele timpului regulamentar de joc, dacă ar fi fost reuşită, reprezenta o premieră pentru tabăra pietreană, în confruntările de pe terenul propriu.

„Ar fi mai bine ca băieţii să joace doar pe teren străin“

În precedentele etape din finalul anului, tinerii de la Futsal Ceahlăul şi-au apropiat victoria doar în două meciuri, ambele programate în deplasare. Cel dintâi succes a fost înregistrat chiar la partida tur cu sucevenii. Atunci, gazdele de la Bukovina Vicov nu au putut prezenta asistenţa me-dicală obligatorie, situaţie în urma căreia au pierdut jocul la „masa verde“. A doua victorie a Ceahlăului reuşită în campionatul intern de futsal Under 19 s-a înregistrat la Iaşi, în ceea ce ar fi trebuit să reprezinte un duel cu formaţia locală, CSMS. Asemeni celor de la Bukovina Vicov, nici ieşenii nu au putut asigura asistenţa medicală în timpul regulamentar solicitat de arbitri. „Păi, în cazul ăsta, n-ar fi mai bine ca băieţii să-şi programeze toate meciurile acestui campionat doar pe teren străin? Poate aşa mai reuşim şi noi să câştigăm alte puncte!“, era varianta prezentată de un spectator al partidei de luni seară.

Revenire de la 0-2 la 3-2 şi 4-3 după care s-au prăbuşit

Pe teren, oaspeţii de la Buko-vina Vicov au deschis meciul. Profitând la maxim de greşelile simple ale partenerilor de întrecere, sucevenii s-au desprins chiar la 0-2 pe tabelă. Replica tinerei formaţii pietrene nu s-a lăsat aşteptată. Cu elan şi dorinţă de a întoarce rezultatul defavorabil în debutul jocului, ai noştri au înscris de trei ori fără să mai primească gol. La pauză s-a intrat cu un rezultat nedecis, 3-3, după care, în actul secund, pietrenii au mai avut vlagă de a forţa o singură dată desprinderea, pentru 4-3. Finalul partidei i-a găsit pe ai noştri în criză de idei şi aproape terminaţi fizic: 4-6. Cele patru goluri reuşite pentru tabăra Futsal Ceahlăul U-19 au aparţinut în partida de luni seară lui Nistor, Băluţ, Văleanu şi Oancea.

Ultimii la tineret U-19 dar fruntaşi în campionatul Ligii a II-a

În urma înfrângerii de acum două zile, gruparea pietreană de futsal Under 19 a rămas să încheie clasamentul seriei I, pentru vacanţa competiţională. Întrecerea de campionat va fi reluată în luna februarie 2016, atunci când vor fi programate şi primele meciuri oficiale din campionatul Ligii a II-a de futsal, pentru prima echipă Futsal Ceahlăul. Respectiva formaţie încheie anul 2015 pe un onorabil loc II în seria celor 8 competitoare. „Ne mândrim cu un asemenea parcurs! Sperăm ca şi returul să fie la fel de bun ca şi prima parte a sezonului. Mulţumim antrenorului Gabriel Bucur pentru eforturile care le face în pregătirea echipelor şi nu în ultimul rând managerului Cristi Vornicu. Prin eforturile acestora am reuşit să ajungem la nivelul de faţă“, a declarat Sergiu Dumea, component al lotului primei echipe şi totodată antrenor secund la formaţia de juniori Under 19.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.