Acasă Sport Fotbal / Pentru un prieten din Kazahstan, Şi Valerii Moraru s-a interesat...

Fotbal / Pentru un prieten din Kazahstan, Şi Valerii Moraru s-a interesat de vânzarea FC Ceahlăul

931
0
DISTRIBUIȚI

 

l după Nicolae Sarcină, şi patronul de la Rapid, Valerii Moraru, a venit în curtea Ceahlăului pentru a afla datele ce ţin despre eventuala vânzare a clubului pietrean de fotbal

Negocierile pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni din curtea Fotbal Club Ceahlăul SA rămân departe de a-şi cunoaşte un verdict final. În lipsa lui              Gheorghe Ştefan, conducător anunţat ca fiind ieşit total din viaţa şi activitatea grupării pietrene de fotbal, cei rămaşi la conducerea clubului de pe Borzoghean caută, săptămânal, câte o soluţie pentru încheierea negocierilor de vânzare a acţiunilor. La tratative, săptămâna trecută, a ajuns pe Borzoghean chiar şi Valerii Moraru. Basarabeanul a devenit cunoscut în fotbalul românesc odată cu preluarea echipei FC Rapid Bucureşti. Conform Top 300 Capital, alături de soţia sa Violeta, Moraru are o avere de 35 de milioane de euro. Surse din cadrul clubului pietrean de fotbal susţin că prezenţa omului de afaceri basarabean în curtea FC Ceahlăul nu a însemnat „nici pe departe“ o posibilă intenţie a lui Valerii Moraru pentru a se aşeza la masa negocierilor cu cei din conducerea FC Ceahlăul.

 „I-au pus la dispoziţie un CV şi un CD, copii ale celor din dosarul de licenţiere a clubului

„Omul a venit şi a văzut întreaga bază, a făcut chiar şi mai multe fotografii din diferite unghiuri şi cadre. Ştiu că cei din conducere i-au pus la dispoziţie un CV şi un CD, copii ale celor din dosarul prin care ne-a fost aprobată licenţierea în noul sezon de Liga 1“, a declarat un reprezentant FC Ceahlăul. Într-una dintre deplasările dese pe care le face din Repu-blica Moldova spre Bucureşti şi invers, patronul Rapidului a vizitat şi baza FC Ceahlăul, dar nu pentru interesul propriu. Odată ajuns pe „Municipalul“ pietrean, Moraru a recunoscut că prin această prezenţă a sa ţine să-şi ajute un prieten vechi, tot om de afaceri important, stabilit în Kazahstan, cu toate datele ce ţin despre eventuala vânzare a clubului nostru.

Sarcină a renunţat

Omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină (patronul companiei „Succes“ şi cunoscut drept finanţator şi al grupării Pandurii Tg. Jiu) a fost primul interesat de eventuala idee de preluare a clubului de fotbal Ceahlăul. În primăvară, Sarcină a venit personal în curtea Borzogheanului, pentru mai multe discuţii cu Gheorghe Ştefan şi colaboratorii acestuia. Negocie-rile s-au împotmolit şi n-au adus rezultatul dorit de partea nemţeană. Între negociatorii ajunşi în această vară în curtea grupării pietrene de fotbal, au fost şi reprezentanţii mai multor investitori din Germania.

Mai multe variante de vânzare: pachet majoritar sau „felii“ mai mici

„Pentru cei interesaţi cu adevărat să cumpere acţiuni la clubul nostru, am pregătit mai multe variante. Putem şi  suntem dispuşi să oferim chiar şi pachetul majoritar de acţiuni. Dar poate că unii vor dori să achiziţioneze numai pachete mai mici de acţiuni, aşa că ne-am gândit şi la o asemenea variantă“, declara Viorel Măstăcăneanu, cel care în acte este preşedintele Consiliului de Administraţie la FC Ceahlăul.

Actuala conducere are condiţiile ei

Măstăcăneanu recunoaşte că înaintea semnării eventualei înţelegeri de vânzare a clubului, diriguitorii pietreni vor prezenta propriile condiţii viitorului investitor. Astfel, cel care va prelua pachetul majoritar de acţiuni la gruparea pietreană de primă ligă trebuie să alimenteze anual în bugetul clubului suma de peste un milion de euro. În plus, acesta va mai fi obligat să asigure continuitate investiţiei pe durata a cel puţin trei ani, după care echipa să ajungă să se autofinanţeze.  (Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.