Acasă Economic Fotbal – Liga 1> Acasă cu Chiajna, mai greu decât în Ghencea,...

Fotbal – Liga 1> Acasă cu Chiajna, mai greu decât în Ghencea, contra Stelei

2582
0
DISTRIBUIȚI

 

Jucătorii Ceahlăului au uitat repede succesul important (1-0) de pe terenul campioanei, iar acum se pregătesc de un joc mult mai important, cu o miză aparte. În etapa a 6-a a turului Ligii 1, pietrenii vor primi vizita unei contracandidate în bătălia pentru evitarea retrogradării. Vineri, de la ora 21, pe „Municipalul“ pie-trean vine Concordia Chiajna, formaţia care la momentul de faţă ocupă primul loc retrogradabil (13) în clasament. Runda precedentă, ilfovenii au terminat la egalitate (0-0) în disputa de pe terenul propriu împotriva dinamoviştilor. Acum, trupa antrenată de vulcanicul Marius Şumudică vizează, asemeni Ceahlăului, doar victoria în dorinţa îmbunătăţirii liniei de clasament. Pentru fiecare dintre cele două contracandidate la supravieţuirea în primul eşalon, disputa de vineri seară reprezintă o confruntare ce are miză dublă.

„Victoria cu Steaua nu are nicio importanţă dacă nu batem Chiajna“

„Ne aşteaptă un meci greu, de şase puncte împotriva Chiajnei.        Le-am spus băieţilor mei că rezultatul de sâmbătă cu Steaua nu are nicio importanţă dacă nu câştigăm jocul contra Concordiei. Jucătorii sunt dornici de afirmare şi mizez pe un alt rezultat favorabil de partea noastră“, spunea Florin Marin, prefaţând disputa de vineri seară pe Borzoghean.

În clasament, după 5 etape consumate, ai noştri stau pe locul 9, acelaşi pe care s-au găsit şi în finalul sezonului precedent de Liga 1. Puţini dintre specialişti ar fi anticipat, la debutul stagiunii, un parcurs al pietrenilor încununat cu 7 puncte până acum, după meciuri în care fără victorii contra Ceahlăului au rămas echipe cu pretenţii precum Pandurii Tg. Jiu, Dinamo şi Steaua.

Miză pe construcţie şi atac

Spre deosebire de tactica potrivită, aleasă în deplasarea de sâmbătă împotriva campioanei, Florin Marin este nevoit acum să pregătească altfel meciul de peste două zile, contra ilfovenilor. Organizarea aproape fără greşeală pe faza defensivă, agresivitatea pozitivă în joc şi inspiraţia căpitanului Achim au asigurat, chiar şi fără o posesie prelungită, obiectivul îndeplinit în meciul contra Stelei. Vineri, împotriva Chiajnei, ai noştri trebuie să arate cu totul altfel pe teren. Pe lângă acea organizare bună în defensivă, fazele de construcţie trebuie să alimenteze atacul, iar eficienţa să fie maximă pentru asigurarea celui dintâi succes în acest sezon, pe terenul propriu. „Sper ca băieţii să rămână în continuare modeşti, dar şi concentraţi la miza şi importanţa jocului“, a completat Florin Marin. Evitarea retrogradării rămâne, în pofida locului bun din clasament, principalul obiectiv al echipei Ceahlăul. Pentru reuşită, antrenorul, conducerea şi suporterii aşteaptă de la jucători cât mai multe puncte din fiecare partidă oficială.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.