Acasă Sport Fotbal – Cupa României / În disputa „16“-imilor de la Bacău, Împotriva...

Fotbal – Cupa României / În disputa „16“-imilor de la Bacău, Împotriva divizionarei secunde, Ceahlăul trage de o calificare

718
0
DISTRIBUIȚI

 

l „Normal că vom merge la Bacău doar cu dorinţă de a câştiga partida!“, spunea antrenorul Florin Marin, prefaţând primul meci al formaţiei sale în noua stagiune a „competiţiei marilor surprize“

Ceahlăul debutează astăzi în cadrul noii ediţii, 2014-2015 a Cupei României la fotbal. De la ora 16, formaţia antrenată de Florin Marin joacă la Bacău, pe terenul Letea, împotriva formaţiei locale de eşalon secund, Sport Club. Partida contează pentru faza „16“-imilor întrecerii, act început de ieri cu primul calup de şase jocuri.

În competiţia recunoscută a fi „cea a ma-rilor surprize“, Ceahlăul se doreşte a fi o surpriză, plăcută, a fazelor următoare. Prin urmare, obiectivul grupării pietrene pentru duelul de astăzi la Bacău vizează o calificare, cât mai rapidă şi fără alte pierderi în lot. „Normal că vom merge la Bacău doar cu dorinţă de a câştiga partida!“, spunea antrenorul Florin Marin. Acesta se aşteaptă la o replică dârză a formaţiei gazdă, împotriva propriilor jucători, considerând formaţia Sport Club Bacău drept una valoroasă pentru nivelul eşalonului secund.

Fără Achim, indisponibil până în primăvară ca urmare a accidentării grave suferită în partida de campionat de duminică (ruptură de ligamente la genunchiul piciorului drept), Marin aşteaptă confirmarea altor doi jucători, Ştefănescu şi Dumitraş, pentru prezenţa în duelul de astăzi, la nivelul întrecerilor Cupei României. Mijlocaşul Cătălin Ştefănescu şi fundaşul Andrei Dumitraş sunt anunţaţi ca incerţi, de pe urma accidentărilor suferite în meciul cu FC Braşov. Întrucât cei din conducerea administrativă pietreană au fixat echipei drept obiectiv calificarea în turul superior al întrecerii, antrenorul Florin Marin este decis să alinieze pe teren cea mai bună formulă dintre cei pe care-i are la dispoziţie.

Pe banca adversă, Tănase a fost înlocuit de localnicul Popovici

Delegaţia formaţiei pietrene de fotbal pleacă astăzi, la ora 13.30 spre Bacău. La jocul din Cupa României contra Ceahlăului, divizionara secundă Sport Club Bacău va avea un alt antrenor decât cel prezentat sâmbătă, în etapa de campionat. După re-miza ruşinoasă, 1-1 cu CF Brăila, conducerea echipei băcăuane a decis să-l înlocuiască pe Viorel Tănase cu localnicul Cristi Popovici. Împotriva lui Tănase, ca antrenor al Oţelului Galaţi, Ceahlăul ratase calificarea în semifinalele Cupei României (ediţia 2012-2013), chiar pe terenul propriu, după o înfrângere: 0-2.

La finele partidei de astăzi pe terenul Letea din Bacău, lotul echipei Ceahlăul îşi va îndrepta atenţia asupra următorului obiectiv din campionatul Ligii 1. Sâmbătă, de la aceeaşi oră 16, ai noştri au de înfruntat la Mediaş formaţia locală Gaz Metan, în cadrul etapei cu numărul 9 din primul eşalon. „De la Bacău nu vom pleca direct spre Mediaş!“, anunţa Florin Marin, care-şi va aduce echipa acasă, imediat după jocul din „16“-imile Cupei, pentru a pregăti înfruntarea mult mai importantă de sâmbătă.

Pentru că se joacă într-o singură manşă, partida Sport Club Bacău – FC Ceahlăul îşi poate anunţa câştigătoarea la capătul celor 90 de minute de joc regulamentare, după reprizele de prelungiri sau la finele seriilor loviturilor de departajare.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.