Acasă Social Comedia primează în noua stagiune de spectacole de la Casa de Cultură

Comedia primează în noua stagiune de spectacole de la Casa de Cultură

797
0
DISTRIBUIȚI

 

Conducerea Casei de Cultură din Piatra-Neamţ face ultimele pregătiri pentru deschiderea stagiunii de spectacole. Pentru această toamnă nemţenilor le sunt propuse trei comedii: „Amor în farmacie“, „Amanta“ şi „Femeia care şi-a pierdut jartierele“.

Primul spectacol, programat pe 8 octombrie, la ora 19.00, îi are ca protagonişti pe: Anca Ţurcaşiu, Andrei Duban, Liliana Pană, Dragoş Ionescu şi Dan Tudor. Biletele pentru această reprezentaţie pot fi cumpărate de la agenţia Casei de Cultură la preţurile de 35 şi 50 de lei.

„Amanta“, spectacol programat pe 13 octombrie, la ora 19.00, este un proiect de suflet al actorului Teatrului Naţional din Bucureşti, Armand Calotă, care împlineşte astfel ultima dorinţă a mătuşii sale, marea actriţă Elvira Godeanu şi anume: punerea în scenă a acestei comedii savuroase în care actriţa şi-ar fi dorit să joace rolul titular. Cea mai bună recomandare pentru spectatori este cronica scrisă de gazetarul Tudor Teodorescu-Branişte: din anii 1935 – 1940: „Verva inepui-zabilă a actorilor din spectacol dăruieşte celor bătuţi de atâtea necazuri, un lung şir de seri de mare înveselire! Parfumul vieţii din Bucureştiul din anii 1900 oferă o imagine cu adevărat pariziană a «Micului Paris»“. Distribuţia spectacolului este una excepţională care reuneşte actori ai Teatrului Naţional din Bucureşti: Ilinca Goia (Olga), Armand Calotă (Emil Strâmbuleanu), Magda Catone (Didina Strâmbuleanu), Dorin Andone (Matei Pintenaru) şi Marius Rizea (Bungrăzescu Traian). Şi pentru acest spectacol s-au pus în vânzare bilete, la preţurile de 40 şi 50 de lei.

La sfârşitul lunii octombrie vor urca pe scena Casei de Cultură din Piatra-Neamţ doi dintre cei mai valoroşi actori români de comedie: Horaţiu Mălăele şi George Mihăiţă. Aceştia, alături de colegii lor, Mihaela Teleoacă şi Lucian Maxim vor da viaţă personajelor din spectacolul „Femeia care şi-a pierdut jartierele“, în regia lui         Silviu Purcărete.

Biletele se găsesc la două categorii de preţuri: 80 de lei, respectiv 100 de lei. Acestea se pot achiziţiona de la Casa de Cultură a Sindicatelor şi online, de pe www.vandbilete.ro.

(Sabina DAMIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.