Acasă Sport Fotbal – Campionatul judeţean, Liga a IV-a: Speranţa Răuceşti, singura rămasă fără...

Fotbal – Campionatul judeţean, Liga a IV-a: Speranţa Răuceşti, singura rămasă fără înfrângere

1257
0
DISTRIBUIȚI

 

Gruparea din Răuceşti a rămas singura care nu a cunocut înfrângerea în campionatul seriei primului eşalon fotbalistic la nivel judeţean. Speranţa, dar şi campioana en-titre Voinţa Ion Creangă contabilizează acelaşi număr de puncte în clasament, 26, însă primii au avantajul unui golaveraj superior. Două sunt etapele rămase de disputat înaintea încheierii turului din sezonul regulat. Duminică, pe 9, respectiv în 16 noiembrie sunt programările pentru rundele finale din anul 2014, la nivelul întrecerii Ligii a IV-a. Ulterior, indiferent dacă vremea şi starea terenurilor va mai permite, competiţia va intra în vacanţa de iarnă.

Derby-ul local Răuceşti – Cetatea II, ultimul meci înaintea vacanţei

Spre deosebire de adversarele înscrise în lupta pentru prezenţa în faza superioară (turneul play-off şi ulterior adjudecarea titlului de campioană), Speranţa nu şi-a disputat jocul din etapa a 13-a. Derby-ul ambiţiilor în nordul judeţului, Răuceşti – Cetatea II Tg. Neamţ, ar fi trebuit să se desfăşoare sâmbătă, 1 noiembrie, odată cu celelalte meciuri ale rundei devansată cu o zi din cauza alegerilor prezidenţiale. Oaspeţii au înaintat conducerii fotbalului la nivel judeţean o pro-punere prin care-şi doreau amânarea jocului. „Au motivat în solicitarea lor că sunt vitregiţi de posibilitatea folosirii a nu mai puţin de cinci jucători accidentaţi. Aceştia fac parte totodată şi din planurile primei echipe a Cetăţii, înscrisă în campionatul Ligii a treia“, a declarat Jean Bratu, secretarul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Neamţ. Pentru că forul tutelar a acceptat doleanţa reprezentanţilor echipei Cetatea II Târgu-Neamţ, partida acestora din urmă programată la Răuceşti a fost mutată pentru data de duminică 23 noiembrie, de la ora 11.

Fosta Cetatea, mutată la Răuceşti

Echipa din Răuceşti a avut parte de cele mai frumoase rezultate oficiale ale ultimei perioade. Reuşitele se datorează în mare parte noului antrenor-jucător de la Speranţa, pietreanul Daniel Nicolae Zavate. Îndepărtat în vară de la FC Cetatea Târgu Neamţ, chiar de ex-preşedintele Samir Lupaşcu, Zavate şi-a îndreptat atenţia spre formaţia vecină de la Răuceşti. Cu cei de la Speranţa a trebuit să reînceapă totul de jos, după ce cu doi ani în urmă promovase echipa târg-nemţeană în calitate de jucător şi antrenor-secund al lui Ovidiu Marc. Alături de Zavate, la Răuceşti a mai plecat jumătate din echipa Cetăţii care activa ultima dată în Liga a IV-a nemţeană: Petrescu, Cucoş, Spiridon şi Dăscălescu. La reuşita parcursului echipei Speranţa în acest tur de campionat a contribuit şi sprijinul acordat de managerul Constantin Chiriac.

Campioana, la prima înfrângere în noul sezon de Liga a IV-a

În etapa a 13-a de sâmbătă, un rezultat surpriză a fost înregistrat la Cordun. Gazdele de la Moldova         s-au impus la finele unui meci de luptă, împotriva campioanei din Ion Creangă. După 1-0 la pauză, localnicii au câştigat la final cu 2-1. Fiecare tabără a terminat partida cu un jucător mai puţin. De la Voinţa a fost eliminat Vasile Lefter. Pentru lovirea cu cotul a unui adversar, acesta va suporta o suspendare de două etape, iar în plus are de plătit şi o amendă financiară de 100 lei. Şi gazdele de la Moldova au terminat derby-ul în inferioritate numerică după ce Cătălin Enea a văzut cartonaşul roşu pentru cumulul a două avertismente.

Horienii au cea mai bună apărare din campionat: doar 9 goluri primite

Şi gruparea din Horia a rămas cu şanse reale de a obţine titlul de campioană în fotbalul la nivel judeţean şi implicit dreptul de a participa la meciul „baraj“ pentru promovarea în Liga a III-a din vară. Sâmbătă, Victoria s-a distrat cu echipa „tuna-rilor“ din Văleni, rezultatul final consfinţind scorul rundei. Interesant este faptul că deşi a ajuns prima sub „podium“, tabăra de la Horia are parte de cea mai bună apărare (cu cele mai puţine goluri primite: numai 9) dintre toate cele 14 competitoare.

LPS Roman, fără amendă după neprezentarea la Borca

Singurul meci terminat cel mai repede în etapa „ghinionistă“ de sâmbătă a fost cel de la Borca. „Pădurarii“ din localitate ar fi trebuit să primească vizita liceenilor de la LPS Roman, însă cei din urmă nu au mai ajuns la destinaţia finală. Maşina care-i transporta pe oficialii echipei romaşcane a rămas în pană, cu puţin timp înainte de a ajunge la Poiana Largului. Responsabilii echipei au sunat la Poliţie, au înştiinţat conducerea AJF-ului nemţean şi astfel au scăpat de amenda care urma să le penalizeze gestul neprezentării. Cei de la LPS Roman n-au ratat însă pierderea meciului, la „masa verde“.

Runda cu numărul 13 din eşalonul patru fotbalistic, care şi-a consumat grosul meciurilor sâmbătă 1 noiembrie, a început, de fapt, de joi 30 octombrie. La Podoleni, gazdele de la Viitorul au terminat la egalitate ambele reprize ale disputei cu AS Grumăzeşti. După 1-1 la pauza dintre cele două acte, repriza secundă a adus tot un rezultat nedecis. Rezultatele complete ale etapei cu numărul 13, disputată sâmbătă 1 noiembrie în Liga a IV-a au fost: Cimentul Bicaz – Tineretul Cândeşti 4-1 / Unirea Tămăşeni – „Lupii Bistriţei“ Alexandru cel Bun 2-6 / Viitorul Podoleni – AS Grumăzeşti 2-2 / Victoria Horia – Arsenal Văleni 11-0 / Moldova Cordun – Voinţa Ion Creangă 2-1 / Bradul Borca – LPS Roman 3-0 (neprezentare).

Etapa viitoare (duminică 9 noiembrie), un singur meci este anunţat să înceapă de la ora 13: AS Grumăzeşti -Victoria Horia. Gazdele sunt nevoite să joace patru etape „în exil“ ca urmare a suspendării primite pentru organizarea defectuoasă a partidei de pe teren propriu cu Cimentul Bicaz. Scorul final al fost atunci de 0-0. După meci, un spectator şi brancardierul desemnat de oficialii echipei AS Grumăzeşti au lovit arbitrul, motiv pentru care reprezentanţii comisiei de disciplină a AJF Neamţ au dictat cea mai mare amendă financiară pentru o formaţie înscrisă în eşalonul patru: 1.000 de lei. Restul confruntărilor se vor disputa normal, de la ora 11, conform programării: Cimentul Bicaz – Bradul Borca / Tineretul Cândeşti – Spe-ranţa Răuceşti / Cetatea Tg. Neamţ – Unirea Tămăşeni / Lupii Bistriţei – Viitorul Podoleni / Voinţa Ion Creangă – LPS Roman. Arsenal Văleni şi Moldova Cordun stau.

(Cipriam AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.