Acasă Sport Fotbal – Campionatul judeţean: Consilier judeţean bătut de viceprimarul din Poiana Teiului

Fotbal – Campionatul judeţean: Consilier judeţean bătut de viceprimarul din Poiana Teiului

10135
2
DISTRIBUIȚI

l Florin Cosma (PSD) este arbitru în viaţa de toate zilele şi a încasat-o de la Paul Enache (ALDE) care este jucător şi finanţator la AS Teiul Poiana Teiului

Duminică, derby-ul campionatului Ligii a IV-a nemţene de fotbal a scos în evidenţă un nou scandal. Viceprimarul Paul Enache este acuzat că l-a bătut pe arbitrul asistent pietrean Florin Cosma, care este şi consilier judeţean. De pe urma loviturilor primite şi a traumei suferite, Cosma şi-a scos un certificat medico-legal. În baza acestuia intenţionează să-l acţioneze în judecată pe viceprimarul Enache de la Poiana Teiului.

Pumni, picioare şi ameninţări

AS Teiul Poiana Teiului şi Bradul Borca sunt şi acum ocupantele primelor două locuri în clasamentul Ligii a IV-a judeţene de fotbal. Duminică, meciul direct a adus faţă în faţă două dintre echipele cu mari orgolii, aspirante la câştigarea titlului de campioană în judeţul Neamţ. Înaintea disputei, cele două adversare erau neînvinse. Lidera de la Poiana Teiului a pierdut (scor 1-2), însă meciul îşi continuă desfăşurarea la Comisia de Disciplină.

Arbitrul asistent Florin Cosma (26 de ani) susţine că, în timpul meciului, viceprimarul Paul Constantin Enache l-a „scuipat şi pălmuit peste urechea dreaptă“, chiar în timpul disputării partidei. Enache era pe banca echipei din Poiana Teiului, el fiind finanţatorul clubului dar şi fotbalist. De astă dată era doar rezervă. Incidentul a fost sesizat de arbitrul Ionuţ Toma care a oprit jocul şi l-a eliminat pe agresor. Viceprimarul a plecat în tribună şi a stat acolo până la terminarea meciului.

După finalul partidei, Paul Enache ar fi sărit gardul ca să ceară socoteală arbitrilor. Din vestiar, abritrii i-au văzut pe agentul de poliţie Manolache şi pe observatorul de joc Dan Nicolae Botezatu chinuindu-se să-l calmeze pe Paul Enache. „Când m-a văzut, i-a spus poliţistului «Gata, m-am liniştit!», dar înainte să intre în vestiar, m-a luat la pumni şi picioare în cap. Nici eu nu mai ştiu cum am reuşit să fug pe terenul de joc, moment în care poliţistul  l-a anihilat din nou pe agresor“, ne-a declarat arbitrul asistent Florin Cosma.

Brigada de arbitri a avut nevoie de escorta maşinii de poliţie pentru a părăsi comuna Poiana Teiului în  siguranţă.

Ajuns acasă, la Piatra-Neamţ, arbitrului asistent Florin Cosma i s-a făcut rău. Acesta spune că acuza stări de ameţeală, vârtej, dureri puternice de cap şi stări de greaţă. „N-am putut dormi aproape deloc, noaptea, iar dimineaţă m-am dus direct la doctorul de familie“. Pe la prânz, după ce participase la o şedinţă la Consiliul Judeţean, lui Florin Cosma i s-a făcut iarăşi rău. Familia a solicitat echipajul SMURD, care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe. Externat după mai multe investigaţii, marţi dimineaţă, arbitrul asistent Florin Cosma s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală pentru a i se elibera certificatul medico-legal care să-i ateste traumele. Potrivit acestuia, necesită patru zile de tratament.

Florin Cosma vrea să-l acţioneze în judecată pe viceprimarul Paul Enache de la Poiana Teiului, nu numai pentru loviturile primite ci şi pentru ameninţările ce i-au fost adresate. „Las că te prind eu în oraş!“ şi „Ai să vezi tu cine sunt eu!“, i-ar fi spus viceprimarul din Poiana Teiului. Totodată, Florin Cosma şi ceilalţi colegi ai brigăzii de arbitri ce a oficiat duminică la Poiana Teiului au înaintat un raport suplimentar membrilor Comisiei de Disciplină de la AJF, în care au fost relatate toate cele întâmplate.

 

Viceprimarul ameninţă cu retragerea echipei

Înainte ca reprezentanţii Comisiei de Disciplină să anunţe sancţiunile ce se impun în acest caz, Paul Enache a înaintat către AJF Neamţ o cerere de retragere a echipei Teiul Poiana Teiului din campionat. „Trebuia să mă retrag eu, încă de anul trecut! Acum, că am aflat de alţi reprezentanţi ai echipelor de liga a patra care vor să-mi urmeze exemplul“, ne-a declarat Paul Enache.

Acesta susţine că şi primarul din Pânceşti (Augustin Constantin Holmanu care l-a lovit cu capul în figură pe arbitrul asistent pietrean Răzvan Andrei la meciul de duminică, Bradul Roznov – Zimbrul Pânceşti), dar şi liderii Speranţei Răuceşti intenţionau să se retragă din campionat, considerându-se victime. „Unii oameni pun suflet şi bani mulţi pentru echipele lor, dar vin alţii, trei-patru, arbitri şi observatori, care ştiu să facă legea după bunul plac. Mai mult, tot ei acuză că erau să-i omoare ţăranii. Când joci cu echipa împotriva a 14 adversari e greu, chiar imposibil să rezişti. Vineri seară, când am aflat componenţa brigăzii de arbitri am ştiut că vom avea o soartă potrivnică. Chiar m-am gândit un moment că mai bine, în semn de protest, nu ne prezentăm la meci, chiar dacă ar fi trebuit să plătim o amendă de 1.000 de lei“, spune Paul Enache.

De altfel, viceprimarul Paul Enache susţine că nu l-ar fi lovit pe arbitrul asistent Florin Cosma: „Doar l-am împins şi i-am adus injurii, atâta tot! Să nu o dea în sefeuri cu mine, spunând că l-am bătut şi pentru asta şi-a scos certificat medico-legal. E drept că m-au deranjat multe dintre deciziile arbitrilor, defavorabile echipei mele la jocul de duminică, dar încă n-am ajuns să-mi pierd capul şi să mă apuc să bat arbitrul. Apoi, am un Dumnezeu deasupra capului! Mâine-poimâine, dacă moare un om lângă mine, trebuie să mă aştept să fiu acuzat că l-am omorât eu?!“.

În calitate de finanţator al echipei, viceprimarul Paul Enache a trebuit deocamdată să plătească amenda pentru cele două cartonaşe roşii primite de AS Teiul, plus pentru alte şase cartonaşe galbene. Rămâne de văzut ce va hotărî Comisia de Disciplină în zilele următoare şi dacă va alege calea compromisului pentru a păstra numărul echipelor din campionat.

 

Aliaţi în politică

 

Florin Cosma face parte din corpul arbitrilor divizionari la nivelul Ligii a II-a interne de fotbal. Acolo, a fost promovat în anul 2014, primul pe ţară, în urma concursului organizat de reprezentanţii Comisiei Centrale de Arbitri.

Din luna iunie este consilier judeţean ales pe lista de candidaţi ai PSD.

Viceprimarul Paul Enache din Poiana Teiului este membru ALDE. ALDE şi PSD sunt aliaţi la nivelul judeţului Neamţ.

 

Primarul din Pânceşti nu-i singur în boxa acuzaţilor

 

Acesta este al doilea arbitru bătut în ultima etapă a Ligii a IV-a judeţene. În ediţia de ieri am relatat cazul asistentului Răzvan Andrei care a fost pocnit de primarul din Pânceşti, la meciul de la Roznov dintre echipa locală, Bradul şi Zimbrul Pânceşti. Augustin Constantin Holmanu ameninţa şi el că, în funcţie de decizia Comisiei de Disciplină, ar putea renunţa să mai plătească baremul arbitrilor, ceea ce ar echivala cu retragerea echipei din campionat.

(Ciprian AVĂDANEI)

2 COMENTARII

  1. Nu este un titlu corect al articolului… Faptul ca a fost “mangaiat” putin si impins nu inseamna bataie… Dar e posibil ca “maimutoiul” de arbitru Cosma sa se fi dat cu capul de pereti pentru a putea sa-si scoata certificat medico-legal, ca altfel nu avea cum. Nu a fost lovit atat de tare incat, vezi Doamne, i s-a facut rau in sedinta… Sunt atatia martori care pot confirma ceea ce spun. Fitosul asta de Cosma nu spune si faptul ca inaintea meciului certa el jucatorii de la Poiana Teiului??? Asta pentru ca stia dinainte ce avea sa faca, probabil… A mai aparut si nesimtitul ala de arbitru, Toma, care a inventat el lovituri libere fiind la 30-40 de metrii de faze, bagadu-se peste tusier, atitudine sfidatoare si amenintatoare la adresa jucatorilor in timpul jocului, amenitarea in saptamana jocului ca “il fac eu pe Paul la primul meci cand il prind”…. Toate aceste fapte duc, inevitabil, la lucruri petrecute duminica. Numai deciziile arbitrilor sunt motivele pentru cele petrecute la derby. Pacat, ca acesti doi maimutoi de arbitrii, Cosma si Toma, au tinut neaparat sa iasa ei in evidenta si nu fotbalul in sine… Sa ia AJF-ul decizii si impotriva acestora, asa ar fi normal…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.