Acasă Eveniment Fost poliţist, condamnat pentru favorizarea infractorilor

Fost poliţist, condamnat pentru favorizarea infractorilor

1367
1
DISTRIBUIȚI

La sfârşitul lunii trecute, Judecătoria Piatra-Neamţ l-a condamnat pe localnicul Cristian Daniel Spiridon, fost agent-principal la Poliţia orăşenească Roznov, pentru trei infracţiuni de „favorizarea făptuitorului“. Mai exact, el a fost învinuit că a „ajutat“ nişte hoţi să scape de problemele pe care le aveau cu legea.

Astfel, instanţa i-a aplicat lui Spiridon un an şi opt luni de închisoare, cu suspendare, pe un termen de încercare de doi ani şi jumătate. În acest interval, fostul poliţist este obligat să meargă periodic la „semnat“, să anunţe (în prealabil) schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să sa comunice schimbarea locului de muncă, să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze 70 de zile de muncă (neremunerată) în folosul comunităţii, la primărie sau la Direcţia de Protecţie a Copilului.

În momentul în care a fost pus sub acuzare în acest dosar, Spiridon spunea că este nevinovat şi că la mijloc ar fi vorba despre o răzbunare a unor colegi poliţişti. Ulterior, el a ieşit la pensie pe caz de boală.

(R.M.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.