Acasă Eveniment Farsă la 112 cu două copile înecate

Farsă la 112 cu două copile înecate

578
0
DISTRIBUIȚI

În seara de 7 august, un individ din zona municipiului Roman, cel mai probail cu afecţiuni psihice, a sunat la 112 şi a anunţat că două fetiţe, de 10-11 ani, s-au înecat în apa râului Moldova, în zona bazarului.

„La locul indicat s-au deplasat pompierii cu autospeciala de intervenţie, barca şi ambulanţa SMURD. În sprijinul acestora eu venit şi echipaje de Poliţie. Forţele sosite la intervenţie au căutat presupusele victime pe ambele maluri ale râului Moldova, pe o distanţă de  aproximativ trei kilometri. În cooperare cu colegii de la Poliţie s-a ajuns la concluzia că apelul este fals, întrucât nu s-au identificat aparţinătorii fetiţelor presupus înecate. La ora 21.46, apelantul nu mai răspundea la telefon, iar căutările au fost sistate“, a declarat sublocotenetul Irina Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“.

Investigaţiile ulterioare au arătat că bărbatul care a sunat la 112 este acelaşi care i-a alertat pe pompieri, dându-şi nume diferite, despre faptul că ar fi găsit trupul fetiţei de 8 ani care s-a înecat, pe 2 august, tot în Moldova. El a apelat 112 de zece ori, atât în ziua tragediei cât şi în următoarele două zile, de fiecare dat indicând câte un alt loc în care s-ar fi aflat cadavrul. Poliţiştii l-au identificat şi, când îl vor găsi, îl vor duce la Psihiatrie pentru a fi consultat. Dacă răspunde pentru faptele lui, el va fi sancţionat contravenţional. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.