Acasă Eveniment Exhibiţionism în curtea Bisericii Precista

Exhibiţionism în curtea Bisericii Precista

778
0
DISTRIBUIȚI

Vineri dimineaţă (31 mai), un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Piatra-Neamţ, s-a dezbrăcat complet, s-a urcat pe altarul de marmură al crucii din curtea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ (situată în cartierul Precista al urbei de sub Pietricica), după care a început să se roage. Incidentul a avut loc pe la ora 5, iar câţiva trecători, oripilaţi de „spectacol“ au sunat la 112.

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au identificat persoana în cauză. Pentru că era incoerent, acesta a fost transportat şi internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, în vederea expertizării neuropsihiatrice“, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Martorii au relatat că individul a ţinut o adevărată „slujbă“, minute bune, cocoţat pe crucea de marmură, iar în momentul în care au sosit oamenii legii, el rostea o rugăciune şi trăgea de uşa lăcaşului de cult, vrând să intre. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

Articolul 375 din noul Cod Penal prevede în acest sens următoarele: „Fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezinta explicit o activitate sexuală, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism, sau alte acte sexuale explicite, se pedepseste cu închisoare de la trei luni la doi ani, sau cu amendă“. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.