Acasă Eveniment Dragoş Bălău – viitorul comandant al Poliţiei

Dragoş Bălău – viitorul comandant al Poliţiei

565
0
DISTRIBUIȚI

Comisarul-şef Dragoş Bălău, care ocupă prin concurs funcţia de comandant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Bacău, detaşat anterior pe această funcţie de la Poliţia Municipală Roman, urmează să fie noul comandant al IJP Neamţ. Momentan, la IJP Neamţ este împuternicit, pentru încă trei luni, comisarul-şef Mihai Iulian Osoianu.

„Aşa cum se ştie, după detaşarea mea în luna martie 2021, la conducerea Inspectoratului de Poliţie Bacău, am reuşit să ocup postul prin concurs. De curând, am fost întrebat de către conducerea Poliţiei Române dacă sunt de acord cu detaşarea mea pe funcţia similară de la Neamţ, unde colegului meu, Mihai Osoianu, i-a expirat împuternicirea. Fiind vorba de un transfer în interesul instituţiei am acceptat dar, între timp, colegul Osoianu a reuşit să obţină o nouă împuternicire pentru următoarele trei luni. Momentan, eu rămân pe funcţie la Bacău, urmînd ca după trei luni să-mi preiau prerogativele de comisar-şef la Neamţ. Atât timp cât am fost detaşat la Bacău am avut misiunea de a pune la punct unele segmente de activitate, care, aşa cum s-a apreciat la vreme detaşării mele, nu funcţionau corespunzător. Situaţia operativă de la Bacău este relativ asemănătoare cu cea de la Neamţ, cu precizarea că judeţul Bacău este de două ori mai mare ca Neamţul şi deci şi problematica este ceva mai complexă“, a declarat comisarul-şef Dragoş Bălău.

Bălău a fost detaşat pe funcţia de adjunct al şefului IJP Bacău în urma tragediei din martie 2021, de la Oneşti, când un bărbat de 68 de ani, care fusese executat silit şi pierduse un apartament, a înjunghiat mortal doi municitori trimişi de noul proprietar să facă reparaţii.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.