Acasă Administratie Doar 150 de profesori s-au vaccinat în ultimele două săptămâni

Doar 150 de profesori s-au vaccinat în ultimele două săptămâni

687
0
DISTRIBUIȚI

La trei luni de la debutul campaniei de vaccinare anticovid a cadrelor didactice, 60% dintre profesori nemţeni nu sunt, încă, imunizaţi. Numărul doritorilor de vaccin nu a crescut spectaculos în ultimele două săptămâni, în ciuda apelurilor lansate de cei din Ministerul Educaţiei, în ciuda campaniei „door to door“ la care au participat secretarii de stat, şi în ciuda şedinţelor la care sunt convocaţi directorii şcolilor.

Potrivit ultimelor informaţii centralizate de Inspectoratul Şcolar, procentul cadrelor didatice vaccinate a ajuns la 40 (faţă de 36,6% în urmă cu 14 zile), ceea ce înseamnă că în ultimele două săptămâni s-au vaccinat numai vreo 150 de dascăli din toate şcolile din judeţ.

„Personalul didactic auxiliar este imunizat în proporţie de 38%, iar personalul nedidactic – sub 30%. În acest ritm, sper că în perioada examenelor naţionale vom avea măcar jumătate dintre profesori vaccinaţi“, a declarat inspectorul şcolar general Mihai Obreja.

Referirea făcută de şeful Inspectoratului Şcolar vizează o declaraţie mai veche a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu – care consideră că numai profesorii vaccinaţi ar trebui să poată fi  supraveghetori la examenele nationale din acest an, şi să primească mai mulţi bani:

„La examenele naţionale vom avea nevoie de supraveghere şi s-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere. Iar pentru a intra în sală să supraveghezi elevi care dau examenele de Evaluare Naţională sau de Bacalaureat, cred că este corect din partea autorităţilor să pună condiţia vaccinării“.

În altă ordine de idei, de luni, în toate liceele vor fi alcătuite liste ale elevilor care au împlinit deja 18 ani şi care şi-ar dori să se vaccineze fără a ave nevoie de acordul părinţilor.

„Pentru aceştia, ne gândim la o variantă cât mai comodă: echipe mobile (cu medici şi asistente desemnaţi de Direcţia de Sănătate Publică) să meargă în fiecare liceu şi să-i imunizeze“, a mai spus Mihai Obreja.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.