Acasă Eveniment Din cauza unei hârtii: Moartă de doi ani – executată silit

Din cauza unei hârtii: Moartă de doi ani – executată silit

1561
1
DISTRIBUIȚI

l femeia a fost garant la un credit, a decedat în urmă cu mai mult timp, dar primeşte în continuare somaţii de la Primăria Târgu-Neamţ

l funcţionarii de acolo se scuză, spunând că n-au ştiut că persoana respectivă a murit l mama decedatei afirmă că le-a dus copie după certificatul de deces, dar aceştia au pierdut-o sau au aruncat-o

Nu are linişte nici în mormânt, deşi este moartă de doi ani: părinţii ei primesc, lunar, somaţii de la Primăria Târgu-Neamţ. Această situaţie a apărut în satul Dolheşti, din comuna Pipirig, unde Andreea Raluca Boeru, decedată la 36 de ani, în urma unei leucemii galopante, primeşte somaţii să achite nişte bani pentru că a garantat un credit făcut de o fostă prietenă (aflată acum în Italia), iar aceasta nu şi-a mai plătit ratele.

„Mă terorizează cei de la primărie şi-mi trimit somaţii de executare pe numele singurului copil pe care l-am avut şi care s-a stins în urmă cu doi ani de boală. După ce fata a murit şi am îngropat-o, am fost la primărie şi am depus o copie după certificatul de deces. I-am dat-o unei doamne Maria Loghin, căreia i-am spus că fata a murit. Ea m-a repezit, că era cu sucurile şi cafeaua, şi mi-a spus că dacă mai am gura mare cheamă Poliţia. Probabil mi-au sustras actul de deces de la dosar, sau l-au pierdut, ca să facă să rămână fata în continuare garant şi să nu o execute pe cea care a luat creditul, că respectiva este prietenă cu funcţionarii de la primărie. De unde să-i dea fata mea banii, dacă e în pământ?! Să-mi trimită mie citaţie, nu fetei care nu mai este! Nu mai suport, de doi ani tot primesc plicuri pe numele fetei. E bătaie de joc ce se întâmplă“, a declarat Eugenia Lupuleasa, mama moartei.

În replică, subinginerul Maria Loghin, de la Primăria Târgu-Neamţ, a afirmat că nu are nicio hârtie sau dovadă din care să reiasă că persoana citată a decedat: „Noi suntem obligaţi să cităm şi garanţii în cazul în care creditorul nu-şi achită sumele datorate. În cazul la care faceţi referire nu am primit nicio hârtie din care să rezulte decesul garantei. Mama acesteia a fost, într-adevăr, la noi, în urmă cu mai mult timp, dar ne-a spus doar că fiica ei este foarte bolnavă. Nu          ne-a adus nicio copie după certificatul de deces. Poate veni la noi să ne aducă şi vom îndrepta situaţia“.

„Vă rugăm să vă prezentaţi pentru a plăti ratele restante“

Somaţia trimisă pe numele decedatei Andreea Raluca Boeru (sat Dolheşti, comuna Pipirig) poartă numărul 14.916, din data de 30.09.2014, a fost emisă  de Biroul Investiţii al Primăriei Târgu-Neamţ şi este semnată de secretara Elena Laura Maftei, directoarea economică Ecaterina Iosub, şeful biroului Sorin Durbacă şi subinginera Maria Loghin. Înştiinţarea trimisă moartei se referă la un contract de vânzare-cumpărare şi altul de împrumut, încheiate în 2005 de Ana Maria Stănoaie, contracte în care Boeru a fost garantă. Prin hârtia trimisă, Primăria Târgu-Neamţ o anunţă pe decedată că este datoare cu 13.095,51 lei, adică cinci rate neplătite (în cuantum de 4.301,50 lei), dobânda de 2.581 lei şi majorări de peste 6.000 de lei.

„Toate cheltuielile generate de aceste întârzieri (penalizări până la data efectuării plăţii plus plata taxei somaţiei în valoare de 04,90 lei) vor fi suportate de către dumneavoastră. Ca urmare a celor menţio-nate mai sus, vă rugăm să vă prezentaţi la Direcţia venituri-impozite şi taxe din cadrul Primăriei oraşului Târgu-Neamţ, birourile nr. 06 şi 07, în termen de cinci zile de la primirea prezentei somaţii, pentru a plăti penalităţile şi ratele restante. Neprezentarea dumneavoastră în termenul stabilit, va îndreptăţi Primăria oraşului Târgu-Neamţ să execute contractul încheiat cu doamna Stănoaie Ana Maria împotriva dumnea-voastră, urmând a proceda la executarea silită potrivit legii, dosarul urmând a fi înaintat Biroului Juridic în vederea soluţionării“, anunţă, cu cinism, funcţionarii târgnemţeni.

(Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

  1. BAI FRATILOR, CATA TREABA AU FUNCTIONARELE DE LA PRIMARIA TG NEAMT , TE APUCA MILA , STAU TOATA ZIUA LA BARFA , CAFELE , PE INTENET, SE PLIMBA PRIN BIROURI CU SI FARA TREABA , BA AU PAUZA DE MASA CATE ORE VOR MUSCHII LOR , DAR CA SA STEA DE VORBA CU UN AMARAT DE CONTRIBUABIL SA VEDETI CUM LE APUCA STRECHIA !!! MERETI SI VA DOCUMENTATI !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.