Acasă Eveniment Daune de 490.000 de lei într-un accident mortal

Daune de 490.000 de lei într-un accident mortal

781
0
DISTRIBUIȚI

Magistraţii Curţii de Apel Bacău au dispus, în ziua de 8 octombrie, mărirea despăgubirilor morale acordate victimelor şi rudelor unei persoane decedate, într-un accident de circulaţie petrecut petrecut pe 28 octombrie 2016, în zona municipiului Piatra-Neamţ. Evenimentul rutier a fost produs de Nicolae Antoniu Comoniţă, un şofer din comuna Tarcău. El a intrat cu maşina      într-un Citroen C4, condus de alt bărbat; instanţa stabilind că primul a avut o vină de 60% în producerea tragediei.

Iniţial Judecătoria Piatra-Neamţ a acordat despăgubiri de până la 30.000 de lei părţilor vătămate. În apel, prin sentinţă definitivă, acestea au fost majorate (la suma totală de 490.000 de lei), după cum urmează: „Reţine cauza spre judecare doar cu privire la aceste aspecte şi, în fond, majorează cuantumul despăgubirilor pentru daune morale la care a fost obligată partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare – Reasigurare SA către părţile civile – 50.000 de lei către partea civilă Iftime Daniela; 90.000 de lei către partea civilă Afrăsiloaia Gheorghe; 50.000 de lei către partea civilă Afrăsiloaia Gheorghe Iulian; 150.000 de lei către partea civilă Popescu Matteo Mihail şi 150.000 de lei către partea civilă Muscaluc Andrei Ioan, sume de bani ce vor fi actualizate cu rata inflaţiei la momentul efectiv al plăţii de partea responsabilă civilmente“.

Pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, Nicolae Comoniţă a primit doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de doi ani. În acest interval, el trebuie să meargă periodic la „semnat“, să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze 60 de zile de muncă, neremunerată, la Primăria Tarcău. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.