Acasă Eveniment Mafia ţigărilor din Piaţa Centrală, destructurată de DIICOT

Mafia ţigărilor din Piaţa Centrală, destructurată de DIICOT

871
0
DISTRIBUIȚI

Plecând de la informaţiile obţinute de la mai mulţi vânzători de ţigări „moldoveneşti“, prinşi în ultimele luni cu cantităţi mici de marfă, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au destructurat o reţea de traficanţi de tutun, care acţiona în Piaţa Centrală din municipiul Piatra-Neamţ.

Astfel, în ziua de 8 octombrie, oamenii legii au făcut zece percheziţii în judeţul nostru şi una la Harghita, în dosarul contrabandiştilor.

Din cercetări a reieşit că, pe parcursul acestui an, în urbea de sub Pietricica s-a format acest grup infracţional cu membri care au acţionat, în mod coordonat, achiziţionând cantităţi importante de ţigări de contrabandă, pe care le-au depozitat şi comercializat către diverşi cumpărători, în principal în judeţul nostru.

„Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii îşi desfăşurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind achiziţionarea ţigaretelor de contrabandă, urmată de vânzarea en-gross către clienţi de încredere, în baza unor relaţii anterioare sau pe care membrii grupului le-au dezvoltat pe măsură ce a devenit notoriu că aceştia comercia-lizează astfel de bunuri, precum şi un palier privind vânzarea directă către public în zona Pieţei Centrale, respectiv în Piaţa «Sfântul Haralambie» şi în Piaţa «8 Martie»“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

După efectuărea percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor: 62.000 de ţigarete, şapte litri de alcool, cinci grame de cannabis, 31 de telefoane mobile, 11.000 de lei (ascunşi într-o jucărie de pluş), 2.300 de euro, 80 de lire, două laptopuri, un grinder (aparat de măcinat tutunul), un pistol tip airsoft şi mai multe înscrisuri.

Şapte pietreni, cu vârste între 21 şi 53 de ani, au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.