Acasă Eveniment Cum ar fi dacă sediul Primăriei Piatra-Neamţ ar lua foc?

Cum ar fi dacă sediul Primăriei Piatra-Neamţ ar lua foc?

1094
0
DISTRIBUIȚI

l pompierii au desfăşurat forţe impresionante ca să salveze doi angajaţi răniţi în incendiul ce a cuprins clădirea administrativă

A fost o simulare de incendiu, nici vorbă de un eveniment real, căci numai asta mai lipsea după incendiul ce a mistuit Piaţa Centrală, în noaptea de 19 spre 20 iulie. Potrivit scenariului întocmit de reprezentanţii ISU Neamţ în cola-borare cu Primăria Piatra-Neamţ, joi, la ora 12.00, prin 112 a fost anunţat un incendiu în clădirea administrativă de pe Ştefan cel Mare. Imediat ce au aflat pompierii cu ce se confruntă, au trimis spre primărie mai multe autospeciale de stins incendii şi zeci de echipaje care să intervină. Incendiul a cuprins partea superioară a clădirii primăriei, la etajul III şi în podul construcţiei, fiind suspiciuni că există doi răniţi dintre angajaţii primăriei. Unul dintre ei a suferit un atac de panică şi riscă să-şi piardă cunoştinţa din cauza fumului dens, iar cel de-al doilea, surprins de flăcări în pod, a suferit arsuri pe corp şi a căzut inconştient. Imediat ce au aflat datele, pompierii s-au grupat şi au început operaţiunile de salvare a celor doi răniţi. În paralel, maşinile de intervenţie cu autoscară mecanică au fost plasate în curtea primăriei pentru a stinge flăcările. Alături de angajaţii primăriei, evacuaţi din clădire pe platoul de la Curtea Domnească, zeci de gură-cască au urmărit pe viu simularea de incendiu, comentând asiduu despre cum ar fi fost desfăşurarea în cazul în care totul era real.

„Scopul exerciţiului este testarea capacităţii de reacţie a personalului Primăriei şi al Detaşamentul de Pompieri Piatra-Neamţ în gestionarea unui incendiu izbucnit la etajul trei din corpul vechi al clădirii. La faţa locului s-au deplasat patru autospeciale, două autoscări – una de 45 de metri şi una de 30 de metri -, o autospecială de descarcere şi două echipaje de acordare a  primului ajutor. Scenariul este următorul: avem o persoană blocată la etajul trei care nu a putu ieşi din clădire din cauza fumului de pe casa scărilor, precum şi o persoană în pod, intoxicată cu fum. Pompierii au misiunea de a salva cele două persoane prin faţada dinspre sud a clădirii, precum şi de localizare şi lichidare a incendiului“, a declarat locotenent-colonelul Cătălin Leonte, de la ISU Neamţ.

Acţiunea, organizată în avans de Ziua Pompierilor – 13 septembrie, s-a încheiat cu bine, în trei sferturi de oră de la debut.

(Ioana CALIŢCHO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.