Acasă Politica Cozmanciuc: „Dacian Cioloş, recredibilizarea României“

Cozmanciuc: „Dacian Cioloş, recredibilizarea României“

1624
0
DISTRIBUIȚI

Desemnarea lui Dacian Cioloş în funcţia de prim-ministru al României reprezintă una dintre cele mai benefice şi mai inspirate măsuri administrative de care ţara noastră a beneficiat în ultimii ani. Salut această nominalizare pentru că ea oferă României perspectiva continuităţii în marile proiecte de reformă pe care le-a asumat.

Dacian Cioloş nu este doar un tehnocrat, ci este un specialist profund racordat la agenda politicilor europene. Acestă virtute profesională ne poate asigura păstrarea orientării României pe coordonatele parteneriatului euro-atlantic. Mai ales în aceste zile de suferinţă trăite cu intensitate la Bucureşti, Paris sau Beirut, se cuvine să ştim să fim împreună, să ne asumăm ceea ce ne revine fiecăruia în parte şi să nu ne abatem de la seriozitatea şi profesionalismul de care România are atâta nevoie. Experienţa acumulată în funcţia de comisar european îi oferă maturitatea de care un premier are nevoie. Iar bunele relaţii deja existente cu marile cancelarii occidentale reprezintă un excelent atu, care va contribui la recuperarea credibilităţii pierdute prin guvernarea Ponta. Din aceeaşi perspectivă, sunt convins de faptul că acest Cabinet va contribui la sprijinirii Republicii Moldova în sensul integrării acesteia în marea familie europeană.

În egală măsură, pentru ca Moldova românească să nu mai fie cea mai săracă regiune a Uniunii Europene este nevoie de investiţii în infrastructură, de atragerea unor fonduri substanţiale pentru dezvoltarea regională, iar România trebuie să prioritizeze proiectul de modernizare a acestei regiuni.

Componenţa Guvernului Cioloş are puterea de a ne da speranţa unui bun reînceput. Experienţa şi profesionalismul sunt elemente de care o astfel de echipă are nevoie. Vom urmări cu atenţie gesturile acestei echipe guvernamentale şi vom căuta să oferim susţinerea de care au nevoie toate măsurile bune pentru România.

Mugur Cozmanciuc

Co-preşedinte PNL Neamţ

Deputat PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.