Acasă Politica Cozmanciuc a unit dreapta la Neamţ! Vicele Chitic şi aleşii independenţi îl...

Cozmanciuc a unit dreapta la Neamţ! Vicele Chitic şi aleşii independenţi îl susţin pe Iohannis!

977
0
DISTRIBUIȚI

După primul tur al alegerilor prezidenţiale şi un scor de 22,65% în judeţ, ceea ce plasează ACL Neamţ la jumătatea clasamentului la nivel naţional, liderul li-beralilor nemţeni Mugur Cozmanciuc a reuşit să facă din organizaţia, găsită de deputat în moarte clinică, una performantă la nivelul Moldovei, care obţine scoruri mai bune decât organizaţiile cu preşedinţi de Consilii Judeţene.

Liberalii nemţeni strâng rândurile în judeţ, bazându-se pe reîntoarcerea în echipa a independenţilor din Consiliul Local, pe coalizarea naturală a dreptei în jurul lui Klaus Iohannis şi nu în ultimul rând pe valul de speranţă pe care a reuşit să îl aducă prin anunţarea unui proiect economic pentru judeţ de către preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc.

 

“Piatra-Neamţ este un simbol al dreptei“

Rep: Cât de importantă este miza alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care este posibil ca în următoarea perioadă să avem alegeri pentru Primăria Piatra Neamţ?

Mugur Cozmanciuc: Aceste alegeri sunt esenţiale  în primul rând pentru România, şi am spus asta de mai multe ori, acum ori niciodată avem şansa istorică să ne alegem un proiect pentru români, un proiect de ţară în care Moldova şi judeţul Neamţ să se afle pe harta dezvoltării şi nu a sărăciei.

Am spus încă de la prima conferinţă de presă, aici la Piatra-Neamţ, faptul că aceste alegeri pentru PNL Neamţ sunt o etapă esenţială în construirea unei drepte puternice şi autentice în jurul unui proiect pentru judeţ, un proiect care să pună această zonă pe harta naţională a dezvoltării. Cred mult în potenţialul acestui judeţ, potenţialul economic, turistic, uman şi cultural. Este datoria PNL să renască şi să ofere acelora care i-au dat încrederea şi votul în mod constant o alternativă puternică.

Am luptat şi mă voi preocupa ca în mod natural dreapta să se unească şi să se strângă în jurul proiectului Klaus Iohannis. Venirea alături de noi a domnului viceprimar Dragoş Chitic şi a consilierilor independenţi este un semnal puternic pentru oamenii care i-au votat, că aceştia sunt serioşi faţă de voinţa electoratului lor. Ne propunem ca în turul II Klaus Iohannis să câştige alegerile la Piatra Neamţ şi la Roman.

Vreau să vă spun un lucru, faptul că totul este roşu este astăzi o stereotipie. În toţi anii decisivi pentru România, Piatra Neamţ a fost un simbol de dreapta, aici alegerile importante au fost câştigate de candidaţii şi partidele de pe partea dreaptă. Eu cred mult în aceste idei şi cred că în 2016 vom putea avea candidaţii cu şanse pentru un tandem câştigător Consiliu Judeţean – Primărie, abia atunci vom atinge adevăratul potenţial al judeţului. Personal, sunt foarte optimist cu privire la aceste alegeri şi la ce va urma.

Moldova a livrat, din păcate, multe voturi către PSD, mai ales în localităţile mici unde informaţiile ajung mai greu şi manipulările se produc foarte uşor. Dar în oraşele mari ale Moldovei, raportul de forţe este echilibrat.

„Votul este cea mai puternică armă pe care o avem“

Rep: Cum credeţi că va fi sancţionată bâlbâiala Guvernului Ponta în ceea ce priveşte diaspora?

Mugur Cozmanciuc: Aş vrea să vă reamintesc modul în care românii plecaţi în străinătate au fost trataţi, iar acum avem de a face cu demisia ministrului şi nu cu soluţii clare în care sunt lăsaţi moldovenii, nemţenii plecaţi în străinătate să voteze. Ceea ce s-a întâmplat cu românii din diaspora este fără precedent în politica românească. Nicăieri în UE acest lucru nu există, aceste derapaje nu sunt sănătoase pentru România. Un motiv în plus să cred că toţi cei care nu vor tolera astfel de comportamente vor ieşi la vot pe 16 noiembrie şi vor vota Klaus Iohannis. Votul este cea mai pu-ternică armă pe care o avem să spunem că nu suntem de acord cu modul în care trăim, în care suntem trataţi. Iar celor care s-au săturat de sărăcie, de instituţii care să fie deasupra lor noi le pro-punem Klaus Iohannis, un candidat care a făcut din oraşul în care a fost primar, un simbol european.

Toată ţara a văzut ce s-a întâmplat cu votul românilor din diaspora: cetăţeni români care aduc anual miliarde de euro în ţară au fost batjocoriţi şi au fost lăsaţi să stea la coadă pentru a-şi exercita un drept fundamental ore în şir. Nemţenii nu sunt departe de acest fenomen, pentru că mulţi dintre ei sunt plecaţi în străinătate, la muncă, în Italia, Marea Britanie, Spania, Austria. Soluţiile erau numeroase: suplimentarea numărului secţiilor de votare, stabilirea ca votul în diaspora să se desfăşoare pe parcursul a două zile, sâmbătă şi duminică, prin emiterea unei ordonanţe de urgenţă. Actualului guvern i-a lipsit însă voinţa. Era previzibil că secţiile de votare trebuiau suplimentate faţă de ce s-a întâmplat în 2009, pentru că şi numărul românilor din Diaspora a crescut cu 20% în ultimii 5 ani.

Oamenii nu mai pot fi păcăliţi, în special tinerii, iar în Moldova natalitatea este una peste media ţării, văd ce înseamnă PSD: subdezvoltare, propagandă, min-ciună, înşelătorie, cumpărare de voturi, lipsa investiţiilor şi a locurilor de muncă. Nu degeaba Moldova, judeţul Neamţ este regiunea de unde cei mai mulţi români au plecat şi lucrează astăzi peste hotare. PSD i-a alungat astfel pe aceşti oameni.

„Vrem un front comun pro-Neamţ şi pro-România“

Rep: De ce  ar vota domnule Cozmanciuc nemţenii Klaus Iohannis?

Mugur Cozmanciuc: Ţineţi cont că România se află într-o situaţie economică proastă, me-diul de afaceri este nemulţumit, nu există proiecte de ţară şi linii clare de urmat. Nota de plată va veni repede pentru aceste lucruri, şi din acest motiv am încredere în faptul că românii vor ieşi la vot pe 16 noiembrie într-un număr cât mai mare şi vor vota pentru o Românie a lucrului bine făcut, vor vota Klaus Iohannis.

Iohannis este singurul candidat care propune un proiect de ţară, este candidatul care a reuşit să facă ceva în oraşul pe care la condus şi care a reuşit să aducă investitori şi să creeze locuri de muncă. Ardealul are mai multe locuri de muncă şi mai mulţi bani decât Moldova. Iar în Ardeal se votează dreapta. Este clar, dreapta este cea în jurul căreia se construiesc şi se aşează toate lucrurile bine făcute, la modul cel mai serios.

Judeţele din Moldova au fost considerate fiefuri PSD, cu câteva excepţii notabile. PSD a recunoscut, în Masterplanul de transport, prin abandonarea autostrăzii care să ne lege de Ardeal şi care trece prin judeţul Neamţ, că nu iubeşte Moldova. Pot spune cu tărie că cine nu vrea autostradă şi dezvoltare pentru copiii lor vor alege PSD, cine vrea un proiect pentru Neamţ, un proiect pentru România vor alege Klaus Iohannis, un om pentru care există o singură variantă: TREABA SĂ MEARGĂ CEAS!

Rep: Ce au votat românii pe 2 noiembrie şi ce vor vota pe 16 noiembrie?

Mugur Cozmanciuc: Pe 2 noiembrie au votat 9.723.232 de români. Dintre cei care au votat, 1.202.300 au fost pe liste speciale si urne mobile. Ponta a avut 3.836.093 voturi. Iohannis a avut 2.881.406 voturi. Diferenta între cei doi candidaţi a fost de 954.687 voturi. Concluzia? Au câştigat listele speciale şi urnele mobile. Voturile pe care Victor Ponta le-a obţinut pe listele suplimentare se abat semnificativ de la media judeţeană în avantajul acestuia, putem să înţelegem numărul mare de voturi din centrele universitare sau judeţele tu-ristice. Este clar că dreapta a câştigat primul tur, iar noi libe-ralii ne vom lupta ca în turul II al alegerilor astfel de mecanisme să nu vicieze voinţa cetăţenilor.

Fac un apel clar către nemţeni: ieşiţi la vot pe 16 noiembrie pentru a câştiga voturile dumnea-vostră, ale copiilor dumneavoastră, o parte plecaţi în străinătate şi nu listele speciale sau urnele mobile!

Rep: Ce le spuneţi nemţeni-lor?

Mugur Cozmanciuc: Venim în faţa dumneavoastră pentru a vă prezenta un front comun pro-Neamţ şi pro-România. Vă invit la vot pe 16 noiembrie să votăm Klaus Iohannis cu inima deschisă pentru o Românie a lucrului bine făcut, o Românie curată, unde respectul pentru fiecare român să fie o realitate.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.