Acasă Politica Politicienii au îndemnat nemţenii la vot

Politicienii au îndemnat nemţenii la vot

691
0
DISTRIBUIȚI

 

 

Politicienii au votat pentru a doua oară, ieri, la cel de al doilea tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui ţării, iar ca de fiecare dată au oferit opinii, explicaţii, declaraţii şi şi-au exprimat şi speranţe, dorinţe şi putinţe.

Ca un făcut, majoritatea şefilor de partide din judeţ au chitit ora 11.00 ca cea potrivită pentru a-şi da votul pentru naţiune şi, în funcţie de preferinţe au ales secţiile de votare mai aproape de partid, de zonele de interes sau de colegiile în care îşi doreau ceva mai multă expunere în acea zi importantă pentru naţiune.

La ora amintită la secţii de votare diferite s-au prezentat viceprimarii Aurelia Simionică, Dragoş Chitic, acolo unde sunt arondaţi, iar deputaţii Ionel Arsene (PSD), Mugur Cozmanciuc şi Radu Surugiu (PNL) la secţiile pe care şi le-au ales, unde au votat pe listele suplimentare.

Alexandru Drăgan a preferat să voteze în deplasare, mai exact în comuna Dumbrava Roşie, nefiind prezent în propria comună (Taşca), în timp ce Culiţă Tărâţă a votat la prima oră a dimineţii, la Roman.

Unul dintre subiectele zilei de ieri, mai ales la ora amiezii, când în Neamţ se trecuse deja de 27% prezenţă la vot a fost cel al „mobilizării“. Culiţă Tărâţă a menţionat că de data aceasta s-a „făcut mobilizare ca la carte“ , în ceea ce priveşte prezenţa la vot.

Ionel Arsene, după ce a ieşit de la urne a spus că îşi doreşte ca ca viitorul preşedinte să fie unul pe care românii să-l respecte şi să-l voteze în număr cât mai mare. „Am votat astăzi pentru România de care avem nevoie. O Românie normală, nedivizată, care poate oferi siguranţa viitorului tuturor romanilor. Îi îndemn pe nemţeni şi pe toţi românii să meargă la vot. Faceţi asta pentru voi, apropiaţii voştri şi pentru România“, a spus deputatul nemţean. Cât despre prezenţa la vot acesta a spus că votul masiv arată că românii au înţeles că aşa îşi pot alege preşedintele pe care îl doresc

Liberalii au preferat să voteze la Colegiul Petru Rareş

Mai puţini decât la primul tur, liberalii nemţeni au preferat acelaşi loc de vor ca şi la primul tur de scrutin pentru prezeidenţiale – Colegiul Petru Rareş. Însoţiţi de oamenii de campanie, cei doi au completat declaraţiile pe proprie răspundere şi au votat.

„Am votat pentru România. Pentru o Românie curată. Sper ca nemţenii să meargă la vot într-un număr cât mai mare pentru că avem obligaţia de a merge la vot dacă ne iubim ţara şi vrem să luptăm pentru idealurile ei. Mai cred că avem nevoie de un preşedinte capabil să lupte pentru proiectele atât de necesare judeţului Neamţ: locuri de muncă bine plătite şi o autostradă care să treacă prin acest judeţ. Am votat pentru o Românie în care lucrurile să fie făcute bine şi în care fiecărui cetăţean să-i fie respectat dreptul de vot. Mergeţi la vot şi votaţi schimbarea“, îndemna, ieri, deputatul Cozmanciuc.

Tot el, câteva ore mai târziu, după ce s-a răspândit vestea că nemţenii nu se lasă rugaţi să meargă la vot a spus că îşi doreşte ca judeţul Neamţ să fie fruntaş şi din acest punct de vedere a nivel naţional. „Dreptul la vot este principiul fundamental al unui stat democratic. Este un drept câştigat şi este extrem de important să îl folosim nu să îl risipim“.

„Va rog prieteni sa iesiti la vot!“, a îndemnat deputatul Radu Surugiu. „Eu am votat pentru o tara normală! Am votat pentru bun simţ, respect şi stat de drept. Am votat pentru România lucrului bine făcut! Dumnezeu să ne ajute“, a continuat deputatul.

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.