Acasă Eveniment Coronavirus la Mănăstirea Văratec

Coronavirus la Mănăstirea Văratec

508
0
DISTRIBUIȚI

La Mănăstirea Văratec (comuna Agapia), acolo unde se află una dintre cele mai mari obşti de măicuţe din ţară, au fost declanşată, sâmbătă, 25 iulie, o anchetă epidemilogică, după ce, recent, au fost descoperite două cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre o maică, în vârstă de aproape 90 de ani, şi un preot călugăr, slujitor la aceeaşi mănăstire.

Cei doi reprezintă forme medii şi grave ale infecţiei, fapt pentru care au fos internaţi la Terapia Intensivă a Spitalului Judeţean. Inspectorii sanitari, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, au identificat aproximativ 20 de potenţiali contacţi direcţi ai monahilor infectaţi, toţi fiind izolaţi şi testaţi pentru depistarea coronavirusului.

În funcţie de răspândirea virusului, dacă se confirmă şi alte cazuri noi există posibilitatea ca autorităţile sanitare să bage în carantină tot ansamblul monahal, iar la slujbe participarea credincioşilor să fie oprită o vreme.

Cel mai mare pericol îl reprezintă acum posibilitatea ca şi alte persoane din mănăstire, care-i au în grijă pe cei 40 de vârstnici cazaţi în căminul rezidenţial, de la mănăstire, să fie infectate.

(M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.