Acasă Eveniment Grenade în curte

Grenade în curte

304
0
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 25 iulie, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a fost solicitată să intervină, în comuna Vânători-Neamţ, pentru preluarea a două grenade de mână defensive.

Muniţia a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 31 de ani, în curtea locuinţei personale pe timpul unor lucrări de săpături pentru branşarea la reţeaua de apă.

La locul indicat s-au deplasat pirotehniştii nemţeni, cu autospeciala din dotare, şi au verificat zona în care a fost găsită muniţia, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi. Au mai fost descoperite: o grenadă de mână defensivă şi o grenadă Kiser.

Muniţia găsită, care provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă, iar ulterior va fi distrusă.

Comuna Vânători-Neamţ pare a „găzdui“ un adevărat arsenal militar. Luni, 20 iulie, în pădurea Cărbuna au fost descoperite şapte lovituri de aruncător de calibru 60 mm, o grenadă de mână ofensivă, două focoase pentru lovituri de aruncător şi nouă cartuşe de calibru 7,92 mm.

Miercuri, 22 iulie, în pădurea Nemţişor au fost scoase la lumină două lovituri acuplate de artilerie de calibru 47 milimetri, două grenade de mână defensive, un proiectil exploziv, o grenadă Kiser şi zece cartuşe de calibru 7,92 milimetri.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamţ reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire: să anunţe de urgenţă, prin 112, despre descoperirea de muniţii neexplodate; să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite (o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia); să nu se ridice, transporte şi să se introducă muniţia în încăperi sau locuinţe; să nu atingă muniţia cu mâna sau alte obiecte; să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice; să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive; să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate; să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.