Acasă Administratie Corn şi lapte în semestrul al II-lea

Corn şi lapte în semestrul al II-lea

412
0
DISTRIBUIȚI

Preşcolarii şi elevii din clasele primare şi de gimnaziu, care vor participa, în semestrul al II-lea, la cursuri faţă în faţă, vor primi produse lactate, produse de panificaţie şi mere. Decizia a fost aluată la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Neamţ, care a alocat 7,818 milioane de lei în acest sens.

Activitatea şcolilor şi grădiniţelor va reveni la normal acolo unde rata de infectare cu coronaviroză va fi mai mică de 1,5 la mia de locuitori (prezenţa fizică la cursuri a elevilor  şi a preşcolarilor). În localităţile în care rata de infectare va fi cuprinsă între 1,5 şi 3 cazuri la mia de locuitori, la cursuri faţă în faţă vor participa preşcolarii, elevii din clasele primare şi elevii din anii terminali ai gimnaziului (a VIII-a). În localităţile în care rata de infectare va fi cuprinsă între 3 şi 6 cazuri la mia de locuitori, vor fi deschise numai grădiniţele şi şcolile primare.

Din pricina pandemiei de coronaviroză, elevii nu au mai primit mâncare la şcoală de foarte mult timp – din martie 2020. Stocurile de alimente rămase neutilizate în semestrul al II-lea al anului şcolar 2019-2020 au fost redistribuite organizaţiilor umanitare, unităţilor de asistenţă medico-socială şi celor care primesc venit minim garantat.

În primul semestru al acestui an şcolar, nu s-au făcut livrări de alimente în şcoli. Suma rămasă necheltuită (7,73 milioane de lei) a fost relocată de Consiliul Judeţean, în luna decembrie 2020, pentru plata salariilor la Protecţia Copilului.

De distribuţia produselor alimentare în şcoli (contractul fiind valabil trei ani) se ocupă firmele Cibibon, Tipotrans, Dorna Lactate, Agro-Pan-Star, Panamarom, Ellmar şi Petru Amariei. (L. ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.