Acasă Administratie 34.400 de programări la vaccinarea anti-Covid

34.400 de programări la vaccinarea anti-Covid

897
0
DISTRIBUIȚI

Pe lângă cei 700 de nemţeni, angajaţi din domenii considerate esenţiale, care, într-un prim anunţ al autorităţilor, au fost reprogramaţi la vaccinare, alţi aproximativ 1.000 de nemţeni au fost amânaţi, anunţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

„În judeţ, 702 persoane care deservesc activităţi esenţiale, programate la vaccinare, în perioada 28 ianuarie-11 februarie, au fost replanificate pentru administrarea primei doze. Începând cu data de 30 ianuarie, persoanele sub 65 de ani, programate la prima doză, între 30 ianuarie şi 11 februarie, se replanifică, pentru data de 16 februarie şi ulterior, în ordinea planificării iniţiale. Astfel, au fost reprogramate 1.036 de persoane sub 65 de ani, din judeţ. Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea iniţială pentru prima doză de vaccine“, au precizat inspectorii sanitari, din cadrul DSP.

În platforma informatică, în perioada 4 ianuarie-15 aprilie, au fost înregistrate 34.401 programări, aici fiind incluse şi programările pentru administrarea celei de-a doua doze de vaccin (rapel). Reamintim că, începând cu data de 4 februarie, persoanele programate la doza întâi vor fi vaccinate cu vaccinul Moderna. Vaccinul Moderna este adiministrat în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Până acum, la nivel judeţean, au fost primite aproape 9.500 de doze de vaccin împotriva Covid-19 Pfizer BioNTech, în şapte tranşe.

În perioada 4-30 ianuarie, au fost vaccinate 7.855 de persoane, din care 1.082 cu doza a doua. Medicii nemţeni au consemnat, de la începutul campaniei de imunizare, 12 reacţii adverse generale. În ultima săptămână, au fost administrate 3.288 de doze de vaccin. Totodată, au fost vaccinate 839 de persoane, din centrele rezidenţiale şi centrele de dializă, din care 709 prin intermediul echipelor mobile.

În judeţ, actualmente, sunt active doar şase centre de vaccinare, alte peste 20 fiind pregătite să-şi deschidă uşile, în momentul în care problema aprovizionării cu vaccinuri va fi rezolvată.

(Marian TEODOROF)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.