Acasă Administratie Consiliul Judeţean începe să reabiliteze reţeaua de apă

Consiliul Judeţean începe să reabiliteze reţeaua de apă

2707
1
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean intenţionează să investească 24 de milioane de lei în reabilitarea unei porţiuni din aducţiunea de alimentare cu apă a municipiului Piatra-Neamţ. Iniţiativa a fost deja aprobată în plenul Legislativului; potrivit preşedintelui Ionel Arsene, ar fi vorba despre înlocuirea conductei actuale, veche de aproape 60 de ani, pe o lungime de 10 kilometri.

„Reţeaua existentă, alcătuită din ţevi de oţel şi fontă, are o vechime de 55 de ani. Ţevile sunt corodate, se produc frecvent avarii, iar calitatea apei scade. Reabilitarea se va face cu materiale moderne, mult mai rezistente la coroziune şi seism. În plus, riscurile de îmbolnăvire sunt eliminate. Beneficiarii acestei lucrări sunt peste 85.000 de pietreni“, a precizat preşedintele CJ Neamţ.

Problemele la furnizarea apei potabile în Piatra-Neamţ sunt la ordinea zilei, astfel că această iniţiativă este mai mult decât bi-nevenită pentru pietreni.

Practic, investiţia vine să completeze proiectul major al Companiei ApaServ, care prevede reabilitarea întregii reţele de apă şi canalizare a judeţului şi care este încă în lucru; acesta va fi finanţat în proporţie de 80% de Uniunea Europeană, restul de 20 de procente primind cofinanţare naţională. Potrivit directorului ApaServ, Vlad Angheluţă, implementarea efectivă a „proiectului major“ de înlocuire a reţelei de apă şi canal din judeţ ar putea începe tot anul acesta.

 

(R.C.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.