3.8 C
Piatra Neamț
miercuri, ianuarie 22, 2025
AcasăAdministratieAnchetă pentru batjocorirea unui copil

Anchetă pentru batjocorirea unui copil

Date:

O înregistrare video realizată în urmă cu mai bine de un an, în comuna Săvineşti, postată pe internet la acest început de săptămână, a pus în mişcare „rotiţele’’ angrenajului instituţional. În respectiva înregistrare apar mai mulţi minori care batjocoresc un alt copil, obligându-l să stea în genunchi, să spună o rugăciune, să sărute mâna unui băiat pentru ca apoi să fie îmbrâncit violent într-un şanţ. Unul dintre minori apare în imagini fumând.

Protecţia Copilului s-a autosesizat

Imediat ce imaginile revoltătoare au „scăpat’’ în online, atât poliţiştii cât şi cei de la Protecţia Copilului     s-au autosesizat. Poliţiştii i-au chemat la audieri pe minori, însoţiţi de părinţi, urmând a se face încadrarea juridică a faptei (agresorii au vârste de 13-14 ani şi, conform legii, pot răspunde penal).

În ceea ce-i priveşte pe cei de la Protecţia Copilului, mai exact din cadrul Serviciului pentru Copilul Maltratat, au demarat, la rându-le, o evaluare. Specialiştii intenţio-nează să propună Comisiei pentru Protecţia Copilului Neamţ instituirea măsurii de protecţie „supraveghere specializată“ pentru cei 3 agresori, conform Legii 272/2004.

„Colegii au colaborat cu reprezentanţii Primăriei, ai Şcolii Săvineşti, precum şi cu Poliţia în vederea identificării minorilor şi a familiilor acestora şi luării măsurilor care se impun.

Din primele verificări a reieşit că imaginile şi filmul au fost realizate pe data de 6 ianuarie 2018, de unul dintre cei 3 agresori. Părinţii acestuia au descoperit recent clipul în telefonul fiului şi, întrucât erau în conflict cu părinţii unui alt agresor care apare în filmare, au decis publicarea acestuia acum“, ne-au transmis reprezentanţii acestei instituţii.

Potrivit legii, măsura suprave-gherii specializate constă în menţinerea agresorilor în familiile lor, sub condiţia respectării anumitor obligaţii: frecventarea cursurilor şcolare; urmarea unor tratamente medicale, de consiliere sau psihote-rapie; interzicerea de a frecventa anumite locuri sau de a avea legaturi cu anumite persoane.

Din păcate, fenomenul înjosirii sau chiar lovirii unor copii de către alţi copii, inclusiv în cadrul şcolilor, nu reprezintă o noutate pentru judeţul Neamţ, fiind semnalate numeroase cazuri de-a lungul timpului.

(Liviu ILIE)

Ultimele știri 🗞

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.