Acasă Eveniment Consilierul judeţean Vasile Baciu a fost arestat

Consilierul judeţean Vasile Baciu a fost arestat

1426
1
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei mai controversaţi consilieri judeţeni din partea PSD – fostul primar al comunei Horia, Vasile Baciu – a fost arestat, joi, în urma unei decizii definitive luată de Curtea de Apel Bacău. Sentinţa a venit după ce alesul a făcut un apel la o condamnare primită la Judecătoria Roman, pentru concesionarea unei păşuni, în calitate de primar, către firma fiului său. Fostul edil a ajuns la închisoare pentru că, anterior, primise o primă condamnare cu suspendare pentru fals şi uz de fals (cu termen de încercare de 4 ani); astfel, cea de-a doua sentinţă i-a pus capac şi    l-a dus direct în spatele gratiilor pentru 3 ani şi 10 luni.

„Solutia pe scurt: Decizia nr. 1388 În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b C .p .p respinge ca nefondat apelul formulat de apelantul – inculpat Baciu Vasile împotriva sentinţei penale nr. 215/05.04.2019 pronunţată de Judecătoria Roman în dosarul nr. 7573/291/2017. În conformitate cu dispoziţiile art. 275 al. 2 Cod procedură penală obligă apelantul – inculpat să plătească statului 200 lei cheltuieli judiciare. În temeiul art. 29 din Legea 47/1992 admite cererea formulată de apelantul – inculpat Baciu Vasile privind sesizarea Curţii Constituţionale pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art. 301 al. 1 Cod penal. Dispune sesizarea Curţii Cons-tituţionale cu privire la soluţionarea excepţiei menţionate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.12.2019. Document: Hotarâre 1388/2019 19.12.2019“, se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Bacău.

Vasile Baciu a fost, deja, încarcerat la Penitenciarul Bacău iar la scurt timp prefectul George Lazăr a emis un ordin de încetare a mandatului pe care îl deţinea în Consiliul Judeţean.

În CJ, balanţa atârnă în favoarea PNL

În ceea ce priveşte locul lăsat liber în Consiliul Judeţean de fostul ales, acesta rămâne liber, spre nemulţumirea colegilor social-democraţi; ei au epuizat inclusiv lista de supleanţi cu care au candidat în anul 2016, ca urmare a nenumăratelor demisii sau chiar decese ce au survenit în rândul colegilor în ultimii trei ani şi jumătate.

Aşadar, prea comod nu are să le fie la şedinţe deoarece după „debarcarea“ lui Baciu structura Consiliului Judeţean este următoarea: PNL are 15 consilieri, PSD – 13, ALDE – 2 şi PMP – 2. Astfel, chiar şi cu ajutorul voturilor celor de la ALDE, PSD nu ar reuşi să întrunească o majoritate, ajungând la egalitate cu PNL-ul. Cât despre voturile celor din PMP, se va vedea la proxima şedinţă înspre care tabără se vor îndrepta. Mai precis, rămâne de văzut dacă Laurenţiu Dulamă îşi va păstra obiceiul de a trece peste cuvântul şefilor de partid şi va vota în tandem cu PSD-ul (aşa cum s-a mai întâmplat în trecut); dacă Dulamă „s-a cuminţit“, PNL şi PMP vor crea, în cele din urmă, majoritatea la care liberalii visează încă de la preluarea mandatului (cu sau fără ajutorul celor de la ALDE).

(R.C.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.