Acasă Politica Cătălin Chiţei şi-a încheiat mandatul de administrator al judeţului

Cătălin Chiţei şi-a încheiat mandatul de administrator al judeţului

2178
0
DISTRIBUIȚI

O demisie surprinzătoare, şi nu prea, a venit odată cu sfârşitul de an în Consiliul Judeţean Neamţ: Cătălin Chiţei, cel care a câştigat prin concurs postul de administrator public al judeţului în august 2018, a renunţat la funcţie. Acesta şi-a anunţat decizia prin intermediul paginii sale de socializare, iar motivaţia nu a fost nici pe departe voalată, ci exprimată pe şleau: acesta a spus că pleacă din echipa preşedintelui Arsene, pentru a-i lăsa locul unui „om de partid“ într-un an extrem de aglomerat din punct de vedere electoral.

„Pe aceasta cale vă anunţ faptul că de la sfârşitul anului nu voi mai ocupa poziţia de administrator public al judeţului. În data de 12 decembrie am depus la registratura CJ informarea privind renunţarea la mandatul încredinţat prin contractul de management.

Pentru mine a fost o perioadă extrem de interesantă, din care am să extrag pentru autocritică situaţiile pentru care nu am fost pregătit să le gestionez, dar am să şi mulţumesc pentru experienţa de a cunoaşte intestinele unor instituţii spre care toţi nemţenii se uită cu interes şi speranţă şi care nu întotdeauna răspund la nevoile lor.

Am ales sa fac acest pas şi pentru că anul viitor va fi unul cu două runde de alegeri care vor defini viaţa publică din România pentru următorii patru ani. E important ca alături de un candidat să stea un om de partid care va pune în munca sa tot ce are mai bun pentru reuşită“, a spus Chiţei.

Dincolo de acest amestec între partea politică şi cea administrativă (care nu dă deloc bine, dar e la ordinea zilei în aparatul de stat românesc), nu putem să nu remarcăm faptul că „mişcarea“ era aşteptată, de vreme ce anteriorul administrator public – Oana Bulai – a rămas pe dinafară după schimbarea guvernului, pierzându-şi funcţia de secretar de stat odată cu plecarea Vioricăi Dăncilă din fruntea Executivului. Ori, unde să se retragă aceasta, decât înapoi în Consiliul Judeţean, acolo unde poate să-i fie utilă preşedintelui Arsene în cele două campanii electorale care vor avea loc în 2020: pentru alegerile locale şi parlamentare.

O noutate reprezintă modul în care Bulai se va întoarce în Consiliul Judeţean (dacă ea va fi viitorul county-manager); aceasta deoarece, conform noului Cod Administrativ, pentru ocuparea funcţiei nu mai este nevoie de organizarea unui concurs, ci doar de o dispoziţie a preşedintelui şi de întrunirea unor condiţii precum studiile sau experienţa pe un post de conducere.

Revenind la Cătălin Chiţei, acesta a declarat că deocamdată se gândeşte la un concediu, de care nu a avut parte în ultimul an şi jumătate, după care „va vedea înspre ce se va orienta“ din punct de vedere profesional.  (R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.