Acasă Politica Comunicat de presă

Comunicat de presă

1159
0
DISTRIBUIȚI

PozaSolicit domnului primar interimar Dragoş Chitic şi persoanelor care au ocupat de-a lungul timpului funcţii de viceprimar sau consilier – în calitate de candidaţi la Primăria Municipiului Piatra-Neamţ – să aducă clarificări publice în legătură cu posibilitatea executării silite a Primăriei Piatra- Neamţ pentru suma de 42.164.260,57 lei, primăria garantând creditul pentru SC Perla Invest SRL în anul 2007, în momentul finanţării telegondolei.

Aşa cum am prezentat în data de 7 aprilie în cadrul emisiunii “Proiect de ţară” – o dezbatere a candidaţilor pentru primăria Piatra-Neamţ – creditul garantat de Primărie pentru SC Perla Invest SRL poate afecta grav funcţionarea instituţiei.

La acel moment, domnul primar interimar Dragoş Chitic îmi sugera că de la Bucureşti lucrurile se văd altfel decât de la Piatra-Neamţ, dar astăzi se dovedeşte că la acel moment eu am spus adevărul iar Dragoş Chitic a minţit.

Pentru confirmare, stă mărturie soluţia dată pe 20 aprilie 2016 în dosarul nr. 2701/279/2016, în care instanţa de judecată a hotărât să admită cererea de încuviinţare a executării silite formulată de executorul judecătoresc Nicolae Daniel Pâncescu şi a aprobat-o “prin toate formele” pentru titlul executoriu reprezentat de contractul de credit la termen nr. 1/1.02.2007, încheiat între ALPHA BANK ROMÂNIA, debitoarea SC PERLA INVEST SRL şi debitorul garant MUNICIPIUL PIATRA NEAMȚ, precum şi Anexa nr. 1 la contractul de credit, adică Acord de garantare prin venituri proprii, etc.

Banca va putea executa silit primăria Piatra-Neamţ pentru suma de 42.164.260,57 lei, credit şi penalităţi.

Soluţia instanţei este clară şi “FĂRĂ CALE DE ATAC”.

Deşi soluţia a fost dată de către instanţă pe 20 aprilie 2016, domnul primar interimar a tăcut chitic şi a continuat să-şi organizeze campania electorală pe bani publici (vezi aniversarea a 525 de ani de la atestarea documentară a Curţii Domneşti).

Cetăţenii municipiului Piatra-Neamţ trebuie să înţeleagă că ei vor plăti din buzunarul lor această datorie ca şi multe alte datorii generate de către administrarea defectuasă a bugetelor de către PDL, transformat în PNL, de-a lungul a celor aproape 12 ani de guvernare locală galben-portocalie.

În acelaşi timp, sesizez şi instituţiile abilitate ale statului să evalueze încadrarea juridică a acţiunilor primarului interimar Dragoş Chitic în sensul dezinformării populaţiei şi lipsei de transparenţă în legătură cu situaţia financiară a Primăriei Municipiului Piatra-Neamţ.

Este o situaţie fără precedent pentru care primarul interimar Dragoş Chitic trebuie să răspundă public. El, împreună cu toţi cei care au asistat şi au fost complici la dezinformarea opiniei publice.

Fac un apel public către locuitorii municipiului Piatra-Neamţ să nu asiste pasivi la demersuri care pot afecta grav viaţa comunităţii.

Este trist că primarul interimar Dragoş Chitic oferă pietrenilor un astfel de cadou în apropierea Sărbătorilor Pascale.

La fel de vinovaţi sunt cei care îl încurajează, protejează şi manipulează pe Dragoş Victor Chitic.

Pentru transparenţă şi pentru o mai bună informare a pietrenilor, îl invit pe domnul primar interimar Dragoş Chitic la o dezbatere publică pe tema datoriilor primăriei.

Interesul public obligă la astfel de clarificări.

Fac un al doilea apel public către toţi reprezentanţii instituţiilor de presă din Piatra-Neamţ să ia în serios acest subiect şi să iniţieze demersuri în sensul organizării unor dezbateri publice cu participarea tuturor candidaţilor la funcţia de primar al Municipiului Piatra-Neamţ.

 

Deputat Liviu Harbuz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.