Acasă Economic Condamnări cu suspendare în cazul falsurilor de la Girov

Condamnări cu suspendare în cazul falsurilor de la Girov

1589
1
DISTRIBUIȚI

Vasile Olaru, fostul primar al comunei Girov, şi Petru Paleu, administratorul Energoterm, au primit, ieri, pedepsele, de la prima instanţă, în dosarul în care au fost judecaţi pentru fals. Vasile Olaru a fost condamnat la doi ani cu suspendare, în timp ce coechipierul său, Petru Paleu a fost condamnat la trei ani cu suspendare. Paleu mai are de achitat amenzi în va-loare de 7.000 de lei, iar firma Energoterm trebuie să achite Primăriei Girov suma de 935.986 de lei. Hotărârea nu este definitivă.

Cei doi au fost trimişi în judecată încă din 2014, iar din rechi-zitoriul procurorilor reiese că Primăria Girov, condusă de Vasile Olaru, a achitat milioane de lei firmei conduse de Paleu pentru lucrări şi echipamente care nu se regăsesc niciunde. În rechizitoriu se mai menţionează că cea mai mare parte din suma achitată ilegal de primar firmei trebuia folosită pentru achiziţia unor utilaje. Acestea nu a fost găsite nici în acest moment deşi, în apărarea sa, Paleu a depus acte că le-ar fi achiziţionat de la o firmă din Oradea. Actele însă erau din 2013, în timp ce firma respectivă fusese radiată încă din 2010.

Procurorii mai spun că în vara anului 2008 (în perioada campaniei electorale) primarul a dispus plata sumei de aproximativ 1,7 milioane de lei către aceeaşi firmă, fără ca lucrările să fie efectuate în întregime.

O parte din bani, respectiv suma de 50.000 de lei, au fost daţi „îndărăt“ primarului.

(Alex NECHITA)

1 COMENTARIU

  1. nu-mi vine sa cred cand vad asemenea hotarari judecatoresti.jefuiesti comuna,primesti mita 50.000lei adica 500 milioane vechi si primesti doi ani cu suspendare.jefuitorul judetului neamt in tandem cu stefan si infractor de meserie fura atata banet de la o singura comuna si ii da 3 ani cu suspendare cat dai la un biet gainar care fura o gaina.sunt convins ca paleu si-a pus la adapost averea si nu va plati nici un leu din suma stabilita de instanta.cred ca judecatorii care au fost in completul de judecata nu sunt de acord cu combaterea faptelor de coruptie,sa nu uitam ca acelasi paleu a jefuit si la comuna pingarati si dna bacau a ratacit dosarul.chiar credeti ca suntem atat de prosti si nu cunoastem adevarul,suferim cu totii cand circulam cu masina de la d-va rosie la p.neamt pentru transeele lasate de acelasi infractor in sosea atunci cand a jefuit orasul p.neamt.noi suferim iar d-na paleu doreste onoare la liceul cartianu.este bine ca institutiile din judet a facut oarecum liniste cu interlopii care ne sufocau, cand ne vor scapa de asasinii economici infractori de meserie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.