Acasă Eveniment Comisarul-şef Oşoianu, noul comandant al Poliţiei

Comisarul-şef Oşoianu, noul comandant al Poliţiei

487
0
DISTRIBUIȚI

Începând cu data de 2 martie, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef Mihai Iulian Oşoianu a fost împuternicit la comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), pe o perioadă de trei luni. Anterior, acesta fusese împuternicit ca adjunct al fostului comandant al IJP – comisarul-şef Paul Tablan. Aşa cum am mai relatat, Tablan a fost înlocuit din funcţie după ce nu a mai primit autorizaţia de acces la documente cu caracter secret. Ofiţerul, care acum lucrează la Serviciul Cabinet, se judecă cu Poliţia Română şi Ministerul Afacerilor Interne pe această speţă.

Revenind la Oşoianu, acesta va face echipă cu comisarul-şef Leonard Bibirig (împuternicit adjunct) şi va trebui să mai aibă încă un adjunct. Noul şef al IJP este din municipiul Piatra-Neamţ, are 44 de ani, a absolvit Colegiul Naţional „Petru Rareş„ din Piatra-Neamţ (filologie), este licenţiat în Drept, are un master în investigarea fraudelor, a făcut mai multe cursuri de specializare şi şi-a început cariera de poliţist în 2007; din 2017 a preluat şefia Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Numirea lui Oşoianu la comanda IJP vine în contextul în care, de curând, Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne) a anunţat că vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de conducere din inspectoratele judeţene de poliţie. „Trebuie să reducem la minimum posibil această practică a împuterniciţilor pe funcţii. Faptul că din trei în trei luni, din şase în şase luni, se împuterniceşte o persoană la conducerea unei direcţii, a unui inspectorat judeţean este o practică nesănătoasă. Stabilitatea pe funcţie este extrem de importantă pentru a avea un sistem de ordine publică şi nu numai“, a spus ministrul. „Am spus de la preluarea mandatului: odată cu rezolvarea problemei la vârful MAI, şi anume, numirea secretarilor de stat şi a subsecretarilor de stat, voi ieşi public cu un calendar foarte precis prin care îmi asum organizarea de concursuri la toate nivelurile pentru a ocupa aceste funcţii în baza unui concurs şi pentru a avea stabilitate ani de zile. Aici este o discuţie dacă să fie pe patru ani sau pe perioadă nedeterminată, asta rămâne de văzut. Toate aceste practici îmi propun să înceteze dar etapizat, odată cu numirea tuturor factorilor de conducere“, a declarat Lucian Bode.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.