Acasă Administratie Restricţii de acces, la o primărie. Edilul este confirmat pozitiv Covid

Restricţii de acces, la o primărie. Edilul este confirmat pozitiv Covid

605
0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Sălăgean, primarul Bicazului, a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV-2. Acesta a ajuns, marţi, 2 martie, la Spitalul Bicaz, împreună cu soţia lui, ambii fiind suspecţi de coronaviroză, însă au fost transferaţi imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, pe secţia Boli Infecţioase, deoarece prezentau semne evidente ale infectării cu Covid-19, susţin surse medicale. Ieri, medicii de la SJU pregăteau transferul pancientului Sălăgean la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. „Matei Balş„ din Bucureşti. Înainte de transfer, starea lui era bună şi nu era dependent de alte surse de oxigen.

De ieri, la Primăria Bicaz s-a dat dispoziţie ca în sediul acesteia compartimentele care lucrează cu publicul să permită accesul, la ghişeu, unei singure persoane, pe rând. Motivul renunţării temporare la spaţiile de staţionare/aşteptare, din primărie, par să fie legate de creşterea ratei de infectare cu coronavirus, dar şi a cazului primarului, în urma căruia va fi demarată o anchetă epidemiologică pentru a fi depistaţi toţi contacţii direcţi.

„Am renunţat la spaţiile de aşteptare, deoarece trebuie să limităm pe cât posibil transmiterea virusului. Incidenţa infectării cu Covid-19 este în creştere în Bicaz şi nu trebuie să ne relaxăm. Nu trebuie să uităm că acest virus are o circulaţie foarte mare, iar măsurile care au fost impuse de-a lungul timpului, în această pandemie, avut ca scop fix acest lucru, de a limita răspândirea virusului“, a precizat Răzvan Surdu, viceprimarul Bicazului.

Ieri, Bicazul înregistra o incidenţă de infectare cu coronavirus de 2,42 cazuri, la mia de locuitori, fiind depăşit, la nivel judeţean, doar de Agapia, cu un indice de 4,99 cazuri şi Negreşti, cu 2,77 cazuri. (M.T.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.