Acasă Eveniment Comedie la Judecătoria Roman cu poliţiştii din Săbăoani

Comedie la Judecătoria Roman cu poliţiştii din Săbăoani

1551
2
DISTRIBUIȚI

l agenţii au „pierdut“ un martor care trebuia audiat de magistraţi, în cazul unui scandal

Agenţii Postului Comunal de Poliţie Săbăoani au fost apostrofaţi de judecătorii romaşcani şi „pârâţi“ conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie pentru că, în cazul unui proces privitor la un scandal făcut de trei fraţi din Gherăieşti, au pierdut unul din martori. Doi dintre subofiţeri, somaţi de mai multe ori să aducă martorii la instanţă, au reuşit în cele din urmă să-l aducă pe un cetăţeanul din Săbăoani în sala de judecată numai că, până să-şi înceapă treaba judecătorul, martorul a plecat pe sub nasul poliţiştilor. Fapta a fost sesizată şi consemnată de judecători pe 15 mai, înainte de pronunţarea în cazul fraţilor Imbrişcă, traşi la răspundere în acest dosar.

„Se repetă procedura de citare cu inculpatul Imbrişcă Petru Cristian atât la domiciliul cunoscut cât şi prin afişare la sediul organului judiciar. Inculpaţii Imbrişcă Lucian, Imbrişcă Iosif şi Mitoc Florin au termen în cunoştinţă, la fel şi persoanele vătămate constituite părţi civile. Martorii Blaj Marius, Mitoc Lucian şi Vîrgă Marian vor fi citaţi. Se emit mandate de adu-cere pentru martorii Mitoc Lucian şi Vîrgă Marian. Se sesizează Inspectoratul Judeţean de Poliţie în sensul că, la acest termen de judecată, mandatul de aducere emis pentru martorii Mitoc Lucian şi Vîrgă Marian nu a fost îndeplinit în mod co-respunzător, iar la termenul de judecată din 17.04.2015 două persoane din cadrul Postului de Poliţie Săbăoani s-au prezentat la sediul Judecătoriei Roman cu un martor, dar acesta a părăsit sala de judecată până la intrarea completului de judecată. Deşi prin mandatul de aducere emis la data de 22.04.2015 li s-a pus în vedere agenţilor de poliţie care vor însoţi martorii să nu părăsească sala până când martorii nu vor fi identificaţi de preşedintele de complet, acest aspect nu s-a realizat, martorii nu au fost aduşi şi nu s-a putut realiza audierea lor“, este precizat în încheierea de şedinţă din data de 15 mai, a Judecătoriei Roman.

Neglijenţa subofiţerilor a fost notată înainte de pronunţarea care s-a dat la sfârşitul săptămânii trecute, pronunţare ce-i priveşte pe fraţii Lucian, Petru Cristian şi Iosif Imbrişcă. Pentru tulburarea ordinii publice şi pentru că i-au bătut şi le-au distrus mai multe bunuri lui Iulian Dumea şi Mihail Dămoc, scandalagii s-au ales cu următoarele pedepse: Lucian Imbrişcă – un an şi două luni cu suspendare şi obligarea de a presta 100 de zile de muncă neremunerată în folosul Primăriei Gherăieşti, iar Cristian Petru şi Iosif Imbrişcă – tot câte un an şi două luni fără executare, plus câte 80 de zile de muncă neplătită la aceeaşi instituţie. Totodată, scandalagii au mai fost obligaţi să-i plătească daune de 800 de lei lui Dumea şi de 3.000 de lei lui Dămoc.

Familia Imbrişcă este cunoscută ca una cu probleme la nivelul comunităţii din Gherăieşti, cei trei fraţi fiind implicaţi în mai multe evenimente negative în ultimii ani. Cel mai „căpos“ din toţi este mezinul Lucian, care a mai avut probleme cu legea încă din 2007. Atunci, el a fost condamnat pentru că, împreună cu un prieten, a violat-o pe vecina Angela Sandu, iar după comiterea faptei (la care a participat şi Cezar Farcaş), a fugit în străinătate. De asemenea, a mai fost cercetat pentru furt ca-lificat şi alte câteva scandaluri făcute în satul Teţcani.

(Mihai SAVA)

 

 

2 COMENTARII

  1. Si ce trebuia sa faca domnule judecator? Politistii aveau dreptul legal de a folosi forta pentru a-l opri pe martor?Asa se audiaza acum martorii care nu doresc sa depuna marturie?CU JAPCA..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.