Acasă Administratie Chirii reduse pentru comercianţii din Piaţa Centrală

Chirii reduse pentru comercianţii din Piaţa Centrală

768
0
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali au oferit, ieri, o gură de oxigen Companiei Municipale de Investiţii Urban Piatra-Neamţ – firma care administrează Piaţa Centrală şi care se află în reorganizare judiciară.

La propunerea viceprimarului Bogdan Gavrilescu, aleşii pietrenilor au aprobat reeducerea semnificatică a chiriilor care le sunt percepute firmelor care au spaţii închiriate în sectoarele de carne şi peşte – firma care, de mai bine de trei luni, parcurg o perioadă economică extrem de dificilă.

În baza hotărârii de consiliu local aprobată ieri, chiriile în sectorul de carne vor scădea cu aproape 24% (de la 4.200 de lei la 3.200 de lei/lună/spaţiu comercial), cele din sectorul produselor din peşte cu aproape 30% (de la 3.200 de lei la 2.250 de lei/lună/spaţiu comercial), iar cele din sectrul de peşte – cu 30% (de la 4.000 de lei la 2.800 de lei/lună/spaţiu comercial).

Decizia reducerii chiriilor vine ca urmare a solicitării făcută de reprezentanţii CMI Urban, confruntaţi tot mai acut cu riscul pierderii puţinilor comercianţi care au spaţii închiriate în Piaţa Centrală. Opt dintre aceştia au făcut cereri scrise de reducere a chiriilor, justificate prin scăderea abrubtă a vânzărilor în perioada de urgenţă şi de alertă, alţi patru au ales să-şi rezilieze contractele de închiriere, iar câţiva au restanţe semnificative la plata chiriei.

În plus, comercianţii sunt „momiţi“, cu chirii mai convenabile, de alte centre comerciale din municipiu şi ar putea spune „pa!“ oricând CMI Urban. Lucru care nu ar fi deloc de dorit, în condiţiile în care în sectorul de carne, de exemplu, mai sunt ocupate 11 din cele 20 de spaţii disponibile.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.