Acasă Social Cardurile de sănătate, respinse de nemţeni din motive religioase

Cardurile de sănătate, respinse de nemţeni din motive religioase

740
0
DISTRIBUIȚI

 

l numai în Piatra-Neamţ aproape 90 de persoane au refuzat primirea acestora

O parte a nemţenilor nici nu vor să audă de cardurile de sănătate, motivând respingerea acestora cu faptul că sunt unelte ale diavolului. Factorii poştali au început distribuirea cardurilor de sănătate de la jumătatea acestei luni, însă sunt şi cetăţeni care refuză primirea acestora şi semnează pentru decizia luată. Numai în Piatra-Neamţ, până acum, aproape 90 de persoane au respins plicurile care conţin cardurile de sănătate pe care poştaşii le-au adus la domiciliu. Din motive religioase, nu toţi nemţenii sunt de acord să intre în posesia cardurilor pe motiv că sunt lucruri necurate şi nu vor să le aibă în case sau la purtător.

„Au fost şi sunt cazuri în care cetăţenii refuză să preia de la factorii poştali aceste carduri de sănătate, din motive religioase. Unii au declarat în scris că nu vor să le primească, alţii doar verbal. Distribuirea cardurilor de sănătate în Neamţ este realizată în mod corespunzător de către factorii noştri poştali, însă sunt şi astfel de situaţii. Numai în Piatra-Neamţ, până în acest moment, au fost refuzate în jur de 90 de cazuri, însă în întregul judeţ sunt mai multe. O situaţie clară o vom avea săptămâna viitoare. Dacă cetăţenii refuză primirea acestora, atunci noi le trimitem înapoi, acolo unde aceştia au fost asiguraţi“, a declarat Daniel Stoleru, şeful Oficiului Judeţean de Poştă Neamţ.

Distribuirea cardurilor de sănătate a început, în judeţul Neamţ, pe data de 15 octombrie, de către Poşta Română ai cărei salariaţi le înmânează titularilor pe baza actelor de identitate şi a semnăturii de primire. În cazul în care acestea fie nu au putut fi predate asiguraţilor pentru că nu erau la domiciliu, fie au fost refuzate, vor fi trimise Casei de asigurări de sănătate. Cei care sunt interesaţi să intre în posesia cardurilor, le vor putea ridica de la Casa de asigurări. Trebuie spus faptul că acest car primit acasă este inactiv. Odată intrat în posesia acestuia, asiguratul îl va prezenta medicului de familie, la prima vizită. Pin-ul de transport al cardului naţional (000) va fi schimbat cu un pin personalizat format dintr-o combinaţie de patru cifre ce va fi introdus şi conformat personal de către pacient. Personalizarea pin-ului este obligatorie, altfel cardul rămâne inactiv şi nu poate confirma servicii medicale în sistem. Cardul de sănătate face dovada calităţii de asigurat. (Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.