Acasă Eveniment Sechestru pe bunurile Asociaţiei de proprietari

Sechestru pe bunurile Asociaţiei de proprietari

682
0
DISTRIBUIȚI

 

l măsura a fost dispusă de Curtea de Apel Bacău, pentru recuperarea sumei de 5.976 de lei – datorie la stat

Bunurile Asociaţiei de proprietari 13 din municipiul Roman şi cele ale fostei admi-nistratoare, au fost puse sub sechestru de Curtea de Apel Bacău, printr-o sentinţă dată în cazul Elenei Aionesei, care a fost condamnată definitiv, la doi ani şi patru luni de puşcărie, pentru delapidare. Sechestrul a fost instituit în vederea recuperării a 5.976 de lei, bani cu care asociaţia este datoare la Direcţia de Finanţe. „Obligă inculpata Aionesei Elena în solidar cu partea responsabilă civilmente Asociaţia de proprietari numărul 13 Roman să plătească părţii civile Ministerul Finanţelor Publice suma de 5.976 de lei cu titlu de despăgubiri civile, actualizate la data plăţii prin calcularea accesoriilor fiscale calculate conform Codului de Procedură Fiscală. Dispune instituirea unui sechestru asigurator asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale inculpatei Aionesei Elena şi părţii responsabile civilmente Asociaţia de proprietari nr. 13 Roman, în vederea reparării pagubei, până la concurenţa valorii acesteia“, se arată în sentinţa magistraţilor băcăuani.

În primă instanţă, Aionesei, care este fugită din ţară, a fost obligată, de Judecătoria Roman, să achite asociaţiei de proprietari 99.263,12 lei, sumă pe care şi-a însuşit-o din banii daţi de locatari la întreţinere.

Problemele romaşcancei au început în anul 2011, după ce a pierdut funcţia de administrator. Noua conducere a vrut să preia gestiunea, dar Elena Aionesei a plecat din localitate pentru câteva zile şi nu a predat cheia de la sediu şi de la seif. Iar banii din încasări şi re-gistrele de casă nu au mai fost găsite nici în ziua de azi. În timpul cercetărilor, anchetatorii au descoperit faptul că Aionesei încasa banii de la oameni, dar nu plătea furnizorii şi depunea sumele încasate la bancă. Ulterior, se folosea în interes personal de dobânda pe care o primea pentru banii depuşi, dar şi de sumele din cont.

În timpul audierilor, Elena Aionesei a prezentat anchetatorilor mai multe documente medicale. Aceasta a susţinut de la bun început că are probleme de sănătate şi că pentru tratamente a avut nevoie de sume mari de bani. Doar că, înainte de a preda ştafeta la cârma asociaţiei, Elena Aionesei îşi vânduse apartamentul, ceea ce indica o premeditare. Femeia a fost audiată de anchetatori în perioada iunie – octombrie 2011, după care a spus că va pleca la Iaşi, pentru a se interna în spital, dar nu a mai fost de găsit.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.