Acasă Administratie Capcane nesemnalizate pe variantă

Capcane nesemnalizate pe variantă

979
0
DISTRIBUIȚI

Şoferii care trec zilele acestea pe varianta ocolitoare a municipiului Piatra-Neamţ (strada Dimitrie Leonida) riscă să-şi taie cauciucurile în gurile de canal nesemnalizate. Spre exemplu, ieri dimineaţă, în zona Mărăţei, în numai câteva minute, doi conducători auto şi-au tăiat cauciucurile într-un canal al cărui capac era scos şi care nu era semnalizat în niciun fel. Unul a încercat să pună capacul la loc dar strada era foarte circulată şi ar fi riscat să fie, la rândul său, accidentat. Este foarte posibil ca respectivul capac să fi sărit după trecerea unui camion mai greu peste gura de canal care, la fel ca alte câteva zeci, nu este la nivel cu carosabilul.

Dealtfel, cei care circulau pe variantă încercau să ocolească o gură de canal supraînălţată, treceau pe banda cealaltă şi nimereau în canalul neacoperit.

Pe variantă, gurile de canal au fost ridicate la cota la care urmează să fie turnat stratul de asfalt, lucru care nu se ştie când se va întâmpla dat fiind faptul că a început deja să ningă. Firma care se ocupă de lucrări era obligată să le semnalizeze, însă, după cum s-a putut constatat, nu a luat toate măsurile pentru a preveni producerea de accidente.

În urmă cu câteva zile, primarul Andrei Carabelea spunea că a avertizat constructorul să nu înceapă ridicarea gurilor de canal, pentru că se va demara deszăpezirea, şi aceasta va fi îngreunată de lucrări: „I-am cerut constructorului, dacă nu crede că va putea turna stratul de uzură, să nu se apuce acum de ridicat gurile de canal. Odată ce s-a apucat înseamnă că are date care-l asigură că poate să toarne asfaltul. Eu i-am spus să nu se apuce altfel de ridicat, pentru că nu avem cum să facem activitatea de deszăpezire în condiţiile în care capacele de canal sunt ridicate patru centimetri deasupra cotei“.

Firma care nu a semnalziat gurile de canal de pe variantă poate fi amendată de Poliţia Locală şi obligată să ia măsuri. Până atunci însă, şoferii îşi taie anvelopele în zonă, riscând să facă accident. Momentan nu s-a întâmplat niciunul grav, dar Doamne fereşte să se ajungă până acolo…

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.