Acasă Administratie Boschetarii evită adăpostul şi preferă să doarmă în frig

Boschetarii evită adăpostul şi preferă să doarmă în frig

220
0
DISTRIBUIȚI

Temperaturile scăzute din ultimele două zile, mai ales pe timp de noapte, au readus în atenţia poliţiştilor locali pietreni şi a reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) necesitatea organizării unei acţiuni specifice de identificare a persoanelor fără adăpost, care se aciuează în diverse locuinţe improvizate, fără căldură şi condiţii necesare unui trai decent. Astfel, poliţiştii locali de ordine publică, împreună cu reprezentantul DAS Piatra-Neamţ, au depistat, în sera de 21 noiembrie, 15 persoane care îşi improvizaseră culcuşuri la temperaturi sub zero grade, în staţii de autobuz, clădiri dezafectate sau intrări în scări de bloc. Deşi s-a încercat îndrumarea şi transportul acestora în centrul de cazare specilizat din cartierul Speranţa, ei au refuzat categoric, preferând să rămână sub cerul liber.

„Astfel de acţiuni vor continua pe tot parcursul sezonului rece, în speranţa că măcar o parte dintre oamenii străzii, mulţi dintre ei cu afecţiuni medicale grave, vor fi convinşi să se deplaseze pe timp de noapte în adăpostul Speranţa, centru pus la dispoziţie gratuit pentru cei defavorizaţi, unde pot beneficia de hrană caldă, căldură, toalete şi îngrijiri specializate“, a declarat consilierul Irina Şte-fănescu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

Reamintim cetăţenilor că în cazul în care observă oameni ai străzii aflaţi în dificultate, pot anunţa Dispeceratul Poliţiei Locale la numărul de telefon 0233/231300.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.