13.9 C
Piatra Neamț
luni, aprilie 28, 2025
AcasăSocialAtelier de pregătit prescuri în cadrul „Sfinţii Voievozi“ din Săvineşti

Atelier de pregătit prescuri în cadrul „Sfinţii Voievozi“ din Săvineşti

Date:

 

Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti în parteneriat cu parohia „Sfinţii Voievozi“ din Săvineşti a pus bazele unui nou proiect în cadrul campaniei „Măsoară timpul cu faptele tale!“. Zilele trecute, o mână de oameni inimoşi, dornici să-i ajute pe ceilalţi, coordonaţi de preotul paroh Petru Munteanu au înfiinţat Atelierul de prescuri „Sf. Minodora, Mitrodora şi Nimfodora“. „În cadrul acestui atelier de prescuri dorim să susţinem parohiile vecine, din Protopopiat, care doresc sau au nevoie de prescuri la Sfânta  Liturghie dar şi necesarul parohiei noastre. Totodată, pentru atelierul de prescuri s-au achiziţionat două cuptoare de panificaţie pe care le vom folosi la fa-bricarea de pâini pentru Centrul social – educativ «Popasul Iubirii Milostive» din cadrul parohiei noastre unde, de nouă ani de zile, servesc masa copii care provin din familii vulnerabile. Tot în cadrul acestui proiect, încercăm, pentru susţinerea centrului social, să oferim câteva produse de patiserie – cofetărie. Pentru aceasta, în cadrul Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă – fi-liala Săvineşti, s-a înfiinţat un post de patiser, ocupat de Cătălin Căpăţână. El a susţinut la sfârşitul săptămânii trecute un curs de cofetar-patiser la care au participat 16 persoane. Aceştia au învăţat câteva ceva din tainele patiseriei şi au descoperit cum se preapară produse noi cu care dorim să susţinem activităţile centrului“, a declarat preotul paroh Petru Munteanu.

Pentru că maestrul patiser a lucrat mult timp în Cipru, cursanţii şi-au manifestat dorinţa de a învăţa şi prepara câteva reţete specifice acestei ţări. „Produsele pe care          le-am făcut sunt din foietaj cu diferite ingrediente, stafide, piept de pui, brânză, ciuperci. Aceste delicatese sunt consumate zi de zi în Cipru şi îmi doresc să fie şi pe gustul celor din zona noastră“, a precizat Cătălin Căpăţână, maestru patiser.

La finalul cursului, cei înscrişi s-au lăudat cu preparatele făcute, dar şi cu diplomele de participare primite.

(Sabina DAMIAN)

Ultimele știri 🗞

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.